Brutális tűzvész pusztít a magyar határtól nem messze + videók

Tanítási szünetet rendeltek el, és arra kérik az embereket, hogy ne menjenek a szabadba.

2023. 10. 04. 9:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas tűzvész pusztít Horvátországban a magyar határ közelében, sziréna ébresztette az eszékieket ma hajnali 5 óra körül – tudósított a helyi média. A Jutarnji horvát napilap arról számolt be, hogy szabadban tárolt műanyagbálák kaptak lángra. A pusztítás már több ezer négyzetméterre kiterjed, soha nem látott méretű tűz ez Eszék környékén – közli a sajtó.

Az önkormányzat arra kérte a lakosokat, hogy a térségében csukják be az ablakokat, ne menjenek a szabadba, ha pedig mégis ki kell menniük, viseljenek maszkot – mondta Dragan Vulin polgármester-helyettes.

Egyelőre nincsenek megbízható adataik arról, hogy milyen mennyiségben vannak káros részecskék a levegőben. 

A tűz miatt minden szerdára meghirdetett nyilvános rendezvényt elhalasztanak a városban, egyes helyeken tanítási szünet lépett életbe, elsősorban ott, ahová a szél a füstöt viszi. Az Eszéki Egyetem egyes karain is szünetel az oktatás. 

A szél jelenleg nem Magyarország, hanem inkább dél felé viszi a füstöt. 

A tűz oltásában ötven tűzoltóautó és száz tűzoltó vesz részt, ez a térség teljes kapacitását jelenti. Emellett az önkéntesek nagy számban segítik a munkát. Az erőfeszítések ellenére a lángokat nem tudják lokalizálni.

A tűz pontos okát egyelőre nem lehet tudni, írja az Index.hr horvátországi hírportál a Polgári Védelmi Erők vezetőjére hivatkozva, aki hozzátette: a tűz a gyártósortól távol, a raktárterületen keletkezett. A lángok megfékezése napokig is eltarthat – teszi hozzá a horvát portál.

 

Borítókép: Tűz az eszéki műanyaggyár raktárában (Forrás:  Facebook/Dragan Vulin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.