Evakuálták a Louvre-t bombariadó miatt + videó

A múzeum írásos fenyegetést kapott.

2023. 10. 14. 14:01
A Louvre nagytermében látható Eugene Delacroix festménye
A Louvre nagytermében látható Eugene Delacroix festménye Forrás: louvre.fr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombariadó miatt evakuálták és egész napra bezárták szombaton a párizsi Louvre múzeumot, miután írásos fenyegetést kapott a létesítmény. A rendőrség tájékoztatása szerint 15 ezer embernek kellett elhagynia a múzeumot. Munkatársunk is a helyszínen van, aki arról számolt be, 12 órára volt jegye a múzeumba, ám egyszer csak elkezdték kiüríteni az épületet.

Fotó: Manninger Miksa

Franciaországban a legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be pénteken azt követően, hogy egy arras-i gimnáziumban egy iszlamista halálra késelt egy tanárnőt és másik két embert megsebesített. Elisabeth Borne miniszterelnök úgy döntött, hogy a merényleti szükséghelyzet szintjére emeli a Vigipirate nevű terrorellenes készültséget – jelentette be a kormányfői kabinet azután, hogy biztonsági tanácskozást tartottak az Élysée-palotában Emmanuel Macron köztársasági elnök, a miniszterelnök és a kormány több tagja részvételével – közölte az MTI.

Borítókép: A Louvre múzeum épülete (Fotó: Louvre.fr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.