A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Izraeli orvoscsapatok: sírunk és dolgozunk

A tanúvallomás képes beszámolót tartalmaz arról, hogy a Hamász izraeli civileket, köztük csecsemőket és gyermekeket mészárolt le.

Forrás: Haaretz2023. 10. 23. 17:46
Gáza, 2023. október 18. Orvos ül a gázai Al-Ahli baptista kórház udvarán, miután az épületet rakétatámadás érte 2023. október 17-én. Az izraeli hadsereg szóvivõje szerint az Iszlám Dzsihád terrorszervezet elhibázott rakétakilövése okozta a kórházi robbanást, amelynek legkevesebb ötszáz halálos áldozata, illetve sebesültje van. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zaka mentőcsoport önkéntesei az elsők között voltak a helyszínen a gázai határvidéken az október 7-i Hamász-támadás után. Az izraeli hatóságok megkezdték a civil önkéntesek tanúvallomásainak összegyűjtését azzal a céllal, hogy azokat Izraelben és külföldön büntetőjogi eljárásokban felhasználhassák.

A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság a Gázai övezetben és Ciszjordániában elkövetett háborús bűnökkel kapcsolatos vizsgálatához megkapja a tanúvallomásokat, csakúgy, mint más országok bíróságai, amelyek polgárai a mészárlás áldozatai voltak.

Három nappal a mészárlás után a Zaka húsz munkatársa tett vallomást, többen könnyek között. További 180-an a tervek szerint rövidesen beszámolnak tapasztalataikról az izraeli rendőrség nemzetközi bűnügyi nyomozócsoportjának. 

A tanúvallomás megrázó olvasmány. Képes beszámolót tartalmaz arról, hogy a Hamász izraeli civileket, köztük csecsemőket és gyermekeket mészárolt le.

Moti Bukchin, egy önkéntes és a Zaka szóvivője elmondta, hogy a szervezet „rengeteg telefonhívást kap izraeli nagykövetektől olyan országok kormánytisztviselőitől, akik beszélni szeretnének”. Arra a kérdésre, hogy ő és önkéntes társai hogyan birkóznak meg a jelenetekkel, azt válaszolta: 

– Nem tudunk megbirkózni vele. Sírunk és dolgozunk.

Borítókép: Orvos ül a gázai Al-Ahli baptista kórház udvarán, miután az épületet rakétatámadás érte 2023. október 17-én (MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.