Küszöbön az invázió: izraeli tankok törtek be a Gázai övezetbe + videó

Korlátozott műveletet hajtottak végre a légierő támogatásával.

2023. 10. 27. 10:34
null
Észak-Izrael, 2023. október 26. Izraeli Merkava harckocsi Észak-Izraelben, a libanoni határ térségében 2023. október 26-án. Feszült a helyzet a két ország között, miután a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierõ pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korlátozott műveletet hajtottak végre az izraeli szárazföldi alakulatok a Gázai övezet északi részén – közölte az izraeli hadsereg. Az X közösségi oldalon közzétett bejegyzés szerint a katonák légi támogatás mellett parancsnoki és irányítóközpontokat, kilövőállomásokat, valamint Hamász-harcosokat vettek célba.

Az egységek veszteségek nélkül fejezték be a műveletet.

 

A Newsweek amerikai hírportál szerint a gyalogság mellett harckocsik is részt vettek az akcióban, melynek célja a teljes körű szárazföldi invázió előkészítése volt. 

A nemzetközi közösség lélegzetét visszafojtva figyeli a közel-keleti eseményeket, miután múlt hét csütörtökön Joáv Galant izraeli védelmi miniszter az október 7-i Hamász-támadást követően először beszélt nyíltan arról, hogy szárazföldi offenzívát fognak indítani a Gázai övezetben. A tárcavezető arra ugyanakkor nem tért ki, hogy mikor fognak megindulni az izraeli csapatok. Szerdán már Benjamin Netanjahu is nyomatékosította Galant szavait.

Izrael szárazföldi műveletre készül a Gázai övezetben

 – jelentette be az izraeli kormányfő a televíziós beszédében.

 

Borítókép: Izraeli Merkava harckocsi Észak-Izraelben, a libanoni határ térségében 2023. október 26-án (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.