Pokollá változott a Gázai övezet + videók

Izrael az eddigi legintenzívebb csapást méri a térségre a Hamász szerint.

2023. 10. 27. 20:49
Gáza, 2023. október 25. Izraeli légitámadásban összedõlt ház romjai között palesztinok Gázában 2023. október 25-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierõ azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztete, az izraeli válaszcsapások mintegy 5800 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Abed Khaled Fotó: Abed Khaled
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője, Daniel Hagari pénteken azt állította, hogy a hadsereg az elmúlt néhány órában fokozta a légicsapásokat a Gázai övezetben, és továbbra is folytatja a szárazföldi hadműveleteket.

A légierő nagyon jelentős csapást mér a földalatti célpontokra

 – mondta, hozzátéve, hogy a szárazföldi erők kibővítik tevékenységüket ma este.

Az október 7-én kitört háború kezdete óta nem volt példa ilyen hevességű levegőből, szárazföldről és tengerről intézett csapásra a palesztin térséget uraló iszlamista Hamász szerint.

 

 

Az elmúlt két napban az IDF gyalogos erői és harckocsijai néhány razziát hajtottak végre a Gázai övezetben.

Hagari azt mondta, hogy az IDF továbbra is csapást mér Gáza városára és a környező területekre Gáza északi részén, és megismétli a palesztinok felhívását, hogy evakuáljanak az övezet déli részébe.

Minden területen felkészültünk a védekezésre. Izrael Állam biztonsági érdekeinek védelme érdekében cselekszünk

 – mondta a szívivő. Mindeközben összeomlottak az internetes és telefonszolgáltatások is a Gázai övezetben a fokozott bombázások hatására.  A Vörös Félhold azt állítja, hogy minden kapcsolatot elveszített az orvosi csapatokkal.

Borítókép: Izraeli légitámadásban összedőlt ház romjai között palesztinok Gázában. (Fotó: MTI/AP/Abed Khaled)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.