Reagált a Palesztin Állam budapesti nagykövetsége az Izrael elleni támadásra

Közleményükben felsorolták azokat a sérelmeket, melyek mindenképpen következményekkel járnak.

2023. 10. 08. 11:41
Askelon, 2023. október 7. Palesztin rakétatámadásban kigyulladt jármûvek lángolnak az izraeli Askelonban 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet reggel óta 2500 rakétát lõtt ki Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Eddig 22 halottról és félezer sebesültrõl tudni, a fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A telepesek és a megszálló erők által elkövetett mindennapos támadások, a folyamatos gyilkosságok és terrorizmus, az al-Aksza-mecsetbe és a keresztény és iszlám szent helyekre való behatolás, az otthonok lerombolása és a földek elrablása, az aláírt megállapodások megtagadása Izrael részéről, a nemzetközi legitimitási határozatok be nem tartása, a kettős mérce politikájának folytatása, valamint a nemzetközi közösség hallgatása az izraeli megszálló erőknek a palesztin néppel szembeni bűnös és rasszista gyakorlatáról mindenképpen következményekkel járna” – írta közleményében a Palesztin Állam budapesti nagykövetsége azt követően, hogy szombat reggel a gázai övezeti Hamász rakétaesőt zúdított Izraelre, ezzel háborút kirobbantva a térségben.

A nagykövetség közölte, a béke csak az igazságosságon keresztül érhető el, és ez csak Palesztina függetlenségével, örök fővárosával, Jeruzsálemmel és a nemzetközi legitimitás határozatainak teljes körű végrehajtásával érhető el.

A palesztinoknak minden joguk megvan az önvédelemhez

– szögezte le a palesztin képviselet.

 

Borítókép: Palesztin rakétatámadásban kigyulladt járművek lángolnak az izraeli Askelonban 2023. október 7-én (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.