Szijjártó Péter: Az illegális migráció hatalmas veszélyt jelent Európa számára

Az illegális migráció hatalmas veszélyt jelent Európa számára, ezt sokáig próbálták tagadni Európa liberális politikusai, mára azonban mindenki számára világossá vált, hogy Brüsszelben lekicsinyelték az illegális migrációval járó veszélyeket – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2023. 10. 19. 11:01
null
Arrecife, 2023. október 10. Európába igyekvõ illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjében 2023. október 10-én. A reggeli órákban a spanyol tengeri mentõszolgálat hajója 60 migránst vett fedélzetére egy csónakból a sziget közelében. MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter – a posztjához csatolt kép alapján arra a hírre reagálva, hogy Szlovénia felfüggeszti a schengeni egyezményt, és határellenőrzést vezet be a magyar határon – közölte: a párhuzamos társadalmak kialakulása és a terrortámadások, valamint a közelmúlt terrorcselekményei az európai emberek fizikai biztonságát fenyegetik.

Ugyanakkor kárt szenved az európai gazdaság is, hiszen a schengeni zónán belüli határellenőrzések nehezítik és lassítják a kereskedelmi forgalmat és a vállalatok határon átnyúló működését – tette hozzá.

A tárcavezető hangsúlyozta: Európa versenyképessége napról napra romlik, a migráció és az ennek következtében megnőtt terrorfenyegetettség miatt lezárt határok most ennek az amúgy is megroggyant versenyképességnek adnak egy nagy pofont.

Itt az ideje váltani, itt az ideje változtatni. Ha Brüsszel nem változtat migrációs politikáján, könnyen ott találjuk magunkat, ahol nem akarjuk: Európa régi határok által szétszabdalt korszakában

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.