Vegyifegyvert akarnak előállítani a Hamász terroristái?

Egy halott terroristánál találtak arra utaló bizonyítékot, hogy vegyifegyvert állítanának elő.

2023. 10. 22. 11:48
null
Gáza, 2023. október 20. Füst tör a magasba egy izraeli légitámadás után a Gázai övezet dél részén 2023. október 20-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Mohamed Szaber Fotó: Mohamed Szaber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barak Ravid izraeli újságíró számolt be arról, hogy egy elhunyt Hamász-terroristánál találtak egy pendrive-ot, amely részletes utasításokat tartalmazott egy „ciánszóró eszköz” elkészítésére vonatkozóan. A terrorista részt vett az október 7-i támadásban.

Két izraeli külügyminisztériumi tisztviselő és egy titkos külügyminisztériumi távirat másolata megerősítette a leletet, hívta fel rá a figyelmet Ravid – írja a The Jerusalem Post. A Hamász-akták hitelességét azonban egyelőre nem ellenőrizték, így 

egyelőre nem világos, hogy a Hamász megkezdte-e vagy egyáltalán szándékában áll-e a vegyi fegyverek tömeges előállítása.

Sem a külügyminisztérium, sem a Hamász szóvivője nem nyilatkozott a leletről.

A The Jerusalem Post izraeli lap arról is ír, hogy a vegyi fegyver receptje egy 2003-as al-Kaida kézikönyvre vezethető vissza. 

Borítókép: Füst tör a magasba egy izraeli légitámadás után a Gázai övezet dél részén 2023. október 20-án (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.