„Zelenszkij bele fog egyezni a béketárgyalásokba” – orosz humoristák húzták csőbe a dán külügyminisztert

Vlagyimir Kuznyecov és Alekszej Sztoljarov már több európai politikust átvert.

2023. 10. 19. 15:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dánia külügyminisztere, Lars Loekke Rasmussen úgy véli, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bele fog egyezni a béketárgyalásokba Oroszországgal. A politikus a véleményét a Vlagyimir Kuznyecov és Alekszej Sztoljarov orosz humoristákkal folytatott telefonbeszélgetések során fejtette ki, amikor előbbiek afrikai diplomatáknak adták ki magukat. 

Az orosz tréfamesterekkel folytatott telefonbeszélgetés során Lars Loekke Rasmussen elmondta: 

Úgy vélem, hogy egy bizonyos ponton az ukrán elnök kiigazítja a helyzetet, és kijelenti, hogy eljött az idő a tárgyalások megkezdésére. Amikor a béketárgyalások megkezdődnek, természetesen támogatni fogjuk Ukrajnát egy új biztonsági rendszer létrehozásában, hogy megakadályozzuk az újabb orosz támadást. És mindent meg fogunk tenni azért is, hogy Ukrajnát bevonjuk az európai családba, bár őszintén szólva ez nagyon nehéz lesz.

A dán politikus megjegyezte, hogy Ukrajna Európa legnagyobb országa, és ha hirtelen uniós taggá válna, annak hatalmas horderejű következményei lennének.

Ennek ellenére a geopolitikai okok miatt pontosan ez lesz a mi megközelítésünk

– zárta a beszélgetést Rasmussen.

A komikusoknak nem ez volt az első húzásuk, korában Spanyolország miniszterelnökét, Pedro Sánchezt verték át. A spanyol kormányfőt a nigeri puccsal kapcsolatban faggatták.

De korábban Finnország külügyminiszterét is sikerült elkapnia a párosnak. Elina Valtonen finn külügyminiszter a videóban kommentálta Lengyelország azon követelését, hogy területén amerikai atomfegyvereket helyezzenek el:

Lengyelország természetesen senkit sem fenyeget ezekkel a fegyverekkel. Az Oroszország elleni védelmi rendszer felépítéséről beszélünk. Ami a nukleáris fegyvereket illeti, az a legfontosabb, hogy elrettentésre használják őket

– jelentette ki  politikus. Arra a kérdésre, hogy Finnország tervezi-e atomfegyverek befogadását, Valtonen azt mondta:

a jelenlegi jogszabályok szerint tilos atomfegyvereket telepíteni finn területekre. Ez valószínűleg nem is állna érdekünkben, legalábbis a közeljövőben nem.

Borítókép: Lars Loekke Rasmussen dán külügyminiszter (Forrás: X/Lars Loekke Rasmussen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.