A jemeni húszik dróntámadást indítottak kényes izraeli célpontok ellen

A jemeni felkelők első alkalommal október 31-én számoltak be arról, hogy támadták Izraelt.

Forrás: MTI2023. 11. 06. 21:18
null
Izrael, 2023. november 3. A Gázai övezetbõl kilõtt palesztin rakétákat semmisít meg a Vaskupola izraeli rakétaelhárító rendszer Izrael középsõ részén 2023. október 27-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 9000 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Oded Balilty Fotó: Oded Balilty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jemeni húszik dróntámadást indítottak Izrael területén található kényes célpontok ellen – jelentette be hétfőn este Jahja Szaría, a síita lázadók szóvivője.

A jemeni fegyveres erők […] az utóbbi órákban drónokat indítottak az izraeli ellenség kényes létesítményei ellen a megszállt területeken. A művelet következtében az érintett katonai bázisokon és repülőtereken néhány óráig szünetelt a forgalom

– áll a szervezet Telegram-oldalán megjelent közleményben. A szóvivő leszögezte, hogy a támadások folytatódnak, míg véget nem ér a harci tevékenység a Gázai övezetben.

A jemeni felkelők első alkalommal október 31-én számoltak be arról, hogy támadták Izraelt. Szaría kiemelte, hogy a húszik nagy mennyiségű ballisztikus rakétát, manőverező robotrepülőgépet és drónt indítottak. Aznap az izraeli hadsereg sajtószolgálata közölte, hogy a déli Eilat közelében légiriadó volt egy ellenséges légieszköz miatt, amelyet a Kan rádió szerint még a Vörös-tenger fölött sikerült lelőni.

Emellett október 27-én az egyiptomi légvédelem lelőtt két drónt, amelyekről Izrael később azt állította, hogy a húsziké volt.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/AP/Oded Balilty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.