„A mecsetek építését le kell állítani”

Nem szabad mecseteket építeni, sőt van olyan, amit le kell rombolni a Svéd Demokraták szerint.

2023. 11. 26. 20:11
Jimmie Akesson a Svéd Demokraták vezetője (Forrás: Facebook / Jimmie Akesson)
Jimmie Akesson a Svéd Demokraták vezetője (Forrás: Facebook / Jimmie Akesson) Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton tartotta a Svéd Demokrata (SD) párt az országos kongresszusát, amelyen a párt vezetője, Jimmie Akesson ünnepi beszédet mondott. Akesson egyik üzenete az volt, hogy azonnal le kell állítani a mecsetek létesítését az országban, és egyes mecseteket le kell rombolni az iszlamizmus elleni küzdelem érdekében, hívja fel rá a figyelmet a svéd Samnytt hírportál. 

Beszédében az SD vezetője – egyebek mellett – az iszlamizmus svédországi térnyerésével foglalkozott, hosszasan sorolva az ezzel kapcsolatos problémákat, és intézkedéseket is javasolt. Többek között felszólította a rendőrséget és a biztonsági szolgálatokat a vallási gyülekezetek ellenőrzésére.

Az iszlamisták már nem egy maroknyi bolond, akik nagyvárosaink néhány peremvidékén szétszóródva élnek

– mondta Akesson, majd hozzátette, hogy „nagyon sokan vannak, mindenhol ott vannak”.

Azt is követelte, hogy azonnal állítsák le az új mecsetek létesítését Svédországban, azokat a mecseteket pedig, ahol antidemokratikus propagandát terjesztenek, bontsák le.

Azokat a mecsetépületeket is le kell rombolni, amelyek antidemokratikus, svédellenes, homofób vagy antiszemita propagandát vagy általános dezinformációt terjesztenek a svéd társadalomról 

– fogalmazott. Mint mondta, „nincs joguk az országunkba jönni és egy idegen és imperialista ideológia emlékműveit építeni”.

Szombaton Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a médiában elhatárolódott Akesson szavaitól. 

Svédországban nem rombolunk le imahelyeket

– írta a miniszterelnök közösségi oldalán.

Hozzátette, a társadalomnak fel kell lépnie mindenféle szélsőséggel szemben, de ezt demokratikus keretek között kell megtenni. „Azok, akik antiszemita módon fejezik ki magukat vagy a muszlimok ellen uszítanak, sértik az embereket a saját országunkban, és ártanak Svédországnak” – mondta. 

Borítókép: Jimmie Akesson, a Svéd Demokraták vezetője (Forrás: Facebook / Jimmie Akesson)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.