Az ír ketrecharcos, Conor McGregor is felszólalt a bevándorlás ellen

Az ír bunyós kiállt az ír nép mellett, és felhívta a figyelmet az igazi problémára.

2023. 11. 24. 12:59
62nd Annual GRAMMY Awards – Arrivals
US-ENTERTAINMENT-MUSIC-GRAMMY-ARRIVALS Irish mixed martial arts artist Conor McGregor arrives for the 62nd Annual Grammy Awards on January 26, 2020, in Los Angeles. (Photo by VALERIE MACON / AFP) Fotó: Europress/AFP/Valerie Macron
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Azt aratod, amit vetettél − írta az X-en, ír ketrecharcos a tegnap este történt dublini késeléssel kapcsolatban. Kifejtette, hogy egyszerűen nem hiszi el, hogy Drew Harris rendőrségi vezető egyszerűen szélsőjobboldali huligánakciónak minősítette a történteket.

Az ír bunyós arról is írt a közösségi médiában, hogy hatalmas veszélyben van egész Irország, bármikor beüthet a baj, és a rendőrség vezetője nem azzal foglalkozik, amivel kellene, hiszen most olyanok fenyegetik Írországot, akiknek semmi keresnivalójuk nincs ott, és nem is szabadna ott lenniük. Felszólította a vezetőt, hogy vagy változtasson vagy mondjon le.

De kitér arra is, aki lefegyverezte a késes támadót. Egy brazil bevándorló, aki dolgozik, ott él és hozzátesz Írországhoz. „Nagyra értékellek és tisztellek ezért” – írta. 

Az, aki ártalmatlanította a fegyverest, egy motoros volt, aki, mint mondta, látta, hogy emberek vannak az utcán, de senki nem mert semmit csinálni, mert féltek a késtől, de ő tudta, hogy a bukósisakja tökéletes lehet fegyvernek. A hős brazilnak is van két gyereke. „Azt tettem, amit mindenki tett volna a helyemben” − mondta.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, egy férfi megkéselt három kisgyereket egy dublini iskola előtt, majd elfutott. A támadásban két felnőtt is megsérült. A rendőrség szerint az eset nem terrortámadás volt, azonban hatalmas indulatokat váltott ki Dublinban, ahol bevándorlásellenes zavargások robbantak ki. Az emberek rendőrségi járművet gyújtottak fel, és össze is csaptak a rendfenntartókkal.

A helyi rendőrfőnök további zavargásokra figyelmeztet. 

Borítókép: Conor McGregor. (Fotó: Valerie Macon/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.