Bevándorlás ellenes zavargások kezdődtek miután három gyereket késeltek meg az utcán + videók

Összesen öt ember sérült meg a késes támadásban Dublin utcáin.

Forrás: MTI2023. 11. 23. 21:24
IRELAND-INCIDENT-POLICE-CHILDREN-EMERGENCY This video grab taken from a video obtained by AFPTV from X, formerly Twitter, account @naoiseomuiri on November 23, 2023 shows emergency services responding to a major incident on Parnell Square East in Dublin. Five people, including three children, were taken to hospital on Thursday, Irish police said, following a suspected stabbing outside a Dublin school. Police declared a major incident and threw up a cordon around Parnell Square in the heart of the Irish capital but said they do not suspect a terror motive. (Photo by -UGC / @naoiseomuiri / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TWITTER / @naoiseomuiri " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt ember, köztük három gyermek megsérült egy késes támadásban kedden Dublin belvárosában. A rendőrség elszigetelt esetként kezeli a támadást, kizárva a terrorcselekmény lehetőségét − közölték az ír hatóságok.

 

A támadás Dublin sétálóutcája mellett, a Parnell térnél történt. A hatóságok jelenleg az elkövető indítékát vizsgálják.

Leo Varadkar ír miniszerelnök bejelentette: a rendőrség őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt. „Mindnyájunkat megdöbbentett a Parnell térnél történt eset” − írta közleményében a kormányfő.

Az Independent brit újság egy szemtanúja arról beszélt, hogy csak annyit látott, hogy a gyerekek sétáltak az utcán, majd egyszer az egyik a földre zuhan, majd a másik és utána a harmadik is, egy férfi pedig elrohant.

Ezt megerősítette az RTE ír közmédiának nyilatkozó szemtanú is, aki elmondta, hogy az út túloldalán egy férfi kezét lendítve, „szúró mozdulatra” készült. Amikor közelebb ért, két leszúrt gyereket látott. Egy másik szemtanú egy kislányt látott a földön fekve, körülötte sikoltoztak és sírtak.

Az egyik megtámadott kislány súlyos sérüléseket szenvedett, két másik gyermeket pedig kisebb sebesülésekkel kezelnek − közölte a rendőrség, hozzátéve: egy felnőtt nő is súlyosan megsérült, illetve egy férfi is kisebb sérüléseket szenvedett.

Az Irish Times beszámolója szerint a közelben egy iskola is működik, a támadó indítéka egyelőre nem tisztázott. A gyanúsított saját magán is sebeket ejtett − írták.

Antimigrációs tüntetések kezdődtek az eset után, ahogy leszállt az est, autók égnek és összecsapások voltak a rendőrökkel is. 

Borítókép: Dublini késelés (Fotó: UGC / @naoiseomuiri / AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.