Súlyos sérültjei is vannak a dublini bevándorlásellenes zavargásoknak + videók

Egy rendősrégi járművet is felgyújtottak a dublini bevándorlásellenes tüntetések során, amelyek a csütörtöki késelésre válaszul robbantak ki.

2023. 11. 24. 6:40
null
Flames rise from the car and a bus, set alight at the junction of Bachelors Walk and the O'Connell Bridge, in Dublin on November 23, 2023, as people took to the streets following the stabbings earlier in the day. Protesters in Dublin on Thursday torched a car and fought police, an AFP journalist reported, after three children were injured in a suspected school stabbing that social media rumours attributed to a foreign national. (Photo by Peter MURPHY / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, egy férfi megkéselt három kisgyereket egy dublini iskola előtt, majd elfutott. A támadásban két felnőtt is megsérült. A rendőrség szerint az eset nem terrortámadás volt.

Egy ötéves kislány kritikus állapotban van jelenleg, egy hatéves fiú súlyos sérüléseket szenvedett, és csak a járókelőkön múlt, hogy nem esett még több kisgyerek a támadó áldozatául.

Megszólalt az ír Sinn Fein párt elnöke Mary Lou McDonald is. Azt mondta, hogy a közösséget megdöbbentette és elborzasztotta a Parnell téren lévő iskola előtt történt késelés. 

Az eset óriási indulatokat kavart az ír fővárosban, ahol bevándorlásellenes zavargások robbantak ki. A demonstráció elfajult, az emberek felgyújtottak egy rendőrségi járművet és összecsaptak a rendfenntartókkal. A hatóságok több mint négyszáz rendőrt vezényeltek ki, és kordonnal vették körbe a parlament épületét.

A tüntetők egy villamost is megrongáltak, egy üzletet pedig kifosztottak.

Drew Harris rendőrségi vezető egyszerűen szélsőjobboldali huligánakciónak minősítette a történteket.

"Van egy teljesen őrült, szélsőjobboldali ideológiától vezérelt huligánfrakciónk, és van ez a bomlasztó tendencia, amely komoly erőszakot követ el" - mondta Drew Harris, Írország vezető rendőrtisztje.

A zavargások megfékezésére katonákat is kirendeltek. 

Borítókép: Lángok csapnak fel a Bachelors Walk és az O’Connell híd kereszteződésénél felgyújtott autóból és buszból Dublinban 2023. november 23-án, amikor az emberek az utcára vonultak a korábbi késeléseket követően (Fotó: AFP/Peter Murphy)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.