Balhé Madridban, több ezer tüntető csapott össze a rendőrökkel + videó

Megdöbbentő felvételek a spanyol fővárosból.

2023. 11. 10. 12:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Káosz tört ki Madridban, miután tüntetők csaptak össze a rendőrökkel. Demonstrálók ezrei vonultak a Spanyol Szocialista Munkáspárt madridi székháza elé a fővárosban.

A tiltakozás immár negyedik egymást követő éjszakán át zajlik, s az váltotta ki, hogy a szocialista vezetés megegyezett a katalán szeparatista párttal, s amnesztiát biztosított a 2017-ben alkotmányellenesen megtartott katalán függetlenségi népszavazás megrendezése miatt elítélt politikusoknak. Cserébe a szeparatista párt támogatja Pedro Sánchez ügyvezető miniszterelnök új kormányalakítási törekvését.

A csütörtök esti felvételek azt is rögzítették, amint a tüntetők üvegekkel, sörösdobozokkal és tűzijátékkal dobálják a rendőrkordont. A rendőrök pedig gumibotokat, könnygázt és gumilövedékeket használtak a tömeg feloszlatására. A tiltakozások várhatóan legalább november végéig folytatódnak.

Borítókép: Rohamrendőrök oszlatják a 2017-ben alkotmányellenesen megtartott katalán függetlenségi népszavazás megrendezése miatt elítélt politikusok amnesztiájáról szóló megállapodás ellen tiltakozókat a kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt madridi székházánál (Fotó: MTI/AP/Andrea Comas)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.