Brutális rakétatámadás Libanonból, rengetegen megsérültek + videó

A Hezbollah radikális szervezet egyre inkább fokozza a támadásait Izrael ellen.

2023. 11. 12. 21:03
null
Nir Oz, 2023. október 30. Izraeli katona a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen indított október 7-i támadásakor megrongált egyik ház elõtt, a Gázai övezet határtérségében fekvõ Nir Oz kibucban 2023. október 30-án. A kibuc lerohanásakor a palesztin fegyveresek mintegy száz lakót megöltek, hetvenet túszként elraboltak. MTI/AP/Maya Alleruzzo Fotó: Maya Alleruzzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 14 civil megsebesült, köztük egy súlyosan, amikor a Hezbollah libanoni terrorszervezet vasárnap Libanonból indított páncéltörő rakétákkal támadta Izraelt. Egy másik támadásban hét katonát sebesített meg egy aknavető az északi Menara település közelében – írja a The Times of Israel lap.

A Hezbollah rakétája több járművet talált el a határhoz közeli Dovev északi település közelében. Az áldozatok egy része az Izraeli Elektromos Művek munkatársa volt, akik a korábbi libanoni tűz által megrongált elektromos vezetékek javítására érkeztek.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) válaszul csapást mért a civilek elleni támadás mögött álló Hezbollah-sejtre, és eltalálta a Hezbollah több dél-libanoni telephelyét, köztük egy fegyverraktárat. Az éjszaka folyamán az IDF drónja kilőtt egy páncéltörő rakétaosztagot Dél-Libanonban, amely támadás végrehajtására készült Metula közelében – közölte az IDF.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Maya Alleruzzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.