időjárás -3°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Deutsch Tamás keményen odaszúrt Von der Leyenéknek

Manninger Miksa
2023.11.20. 20:08 2023.11.20. 20:38
Deutsch Tamás keményen odaszúrt Von der Leyenéknek

Deutsch Tamást, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérdeztük arról, hogy mit gondol az Európai Bizottság szóvivője, Eric Mamer egészen abszurd kijelentéséről, amely szerint a magyar nemzeti konzultáció kérdései hazugságokat állítanak. A képviselő lapunk megkeresésére úgy fogalmazott, hogy 

Azok, akik úgy táncolnak, ahogy Brüsszel fütyül, Brüsszel szerint mindig igazat mondanak; azok viszont, akik nem úgy táncolnak, ahogy Brüsszel fütyül, nos, azok szavahihetőségét mindig megkérdőjelezik Brüsszelben. Brüsszel viselkedését az határozza meg, hogy aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. A brüsszeli bürokraták lelkének az ápolásánál azonban minket sokkal jobban foglalkoztat a magyar nemzeti szuverenitás megvédése.

Az egyensúly érdekében nem csak a magyar képviselőt, de a bizottságot is megkerestük, hogy miért akarják olyan serényen meghatározni a magyarok véleményét. Ők azonban meglepő módon még nem reagáltak.

Brüsszel ma megkezdte a nemzeti konzultáció támadását, mindent meg fognak tenni, hogy elhallgattassák a magyar embereket – ezt már Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár írta a közösségi oldalán egy bejegyzésben. Azt írta:

Brüsszel be akarja telepíteni a migránsokat? IGEN. Brüsszel akar több pénzt adni Ukrajnának? IGEN. Brüsszel akar több fegyvert adni Ukrajnának? IGEN. Brüsszel el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt? IGEN. Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást? IGEN. Brüsszel el akarja törölni a kamatstopot? IGEN. Brüsszel meg akarja szüntetni a magyarországi extraprofitadót? IGEN. Brüsszelből és a tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát? IGEN. Brüsszel be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát? IGEN. Brüsszelnek nem tetszik, hogy Magyarország nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek.

Ahogy korábban megírtuk, az Európai Bizottság szóvivője az Euronews hírügynökség kérdésére azon túl, hogy hazugságoknak nevezte a nemzeti konzultáció kérdéseit, azt javasolta, hogy ha a magyarok informálódni szeretnének, használják az Európai Bizottság forrásait. 

Az egész ügyben visszás az is, hogy annak ellenére, hogy Mamer a sajtótájékoztatón végig azt hangoztatta, hogy nem foglalkoznak ők ezzel, mégis kardos véleményt fogalmazott meg. Sőt, kiderült, hogy Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének az egyik óriásplakátról készült fotót is megmutatta.

Magyarország szuverenitásának védelme áll az újabb nemzeti konzultáció középpontjában. A válaszadók véleményt alkothatnak az ország gazdaságát és biztonságát érintő kérdésekben, kiállhatnak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, illetve elutasíthatják a brüsszeli migrációs terveket és Ukrajna további felfegyverzését. A konzultációs kérdőíveket legkésőbb karácsonyig kézbesítik minden háztartásnak, és lesz lehetőség az internetes kitöltésre is.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. Fokozatosan, „kíméletlen következetességgel” folyik a Soros-terv végrehajtása az európai és a magyar baloldal aktív közreműködésével – jelentette ki Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.