Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ezt várja a Kreml szóvivője az orosz választásoktól

Az elnöki szóvivő beszélt az orosz–amerikai rossz viszonyról is, ami szerinte nem az átlagpolgárok között feszül.

2023. 11. 17. 18:22
Oroszország diplomáciai úton akarja lezárni a konfliktust, de ha kell, „az utolsó töltényig” harcolni fog az ukrán területekért, mondta a Kreml szóvivője.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az MGIMO 360 diákhírcsatornának adott interjújában beszélt a parlamenti választásokról. Elmondta, hogy úgy gondolja, Oroszország következő elnökének olyannak kell lennie, mint Vlagyimir Putyin jelenlegi elnöknek vagy pedig magának, Putyinnak kell lennie. Hozzátette, hogy bízik abban, hogy az államfő indulni fog a következő választáson is, mert szerinte biztosan nyerne.

A sajtótitkár elmondta, hogy szerinte Oroszország tíz év múlva sokkal erősebb, bölcsebb és gazdagabb lesz, mint amilyen most. 

Kifejtette, hogy a Moszkva állítólagos nukleáris fenyegetőzéseiről szóló nyugati hírek őrültségek, túlzások, hiszen Oroszország pontosan tisztában van a hatalmával és felelősen bánik vele. 

Mint mondta, Oroszország egy nyitott állam a legtöbbeknek, kivéve az ellenségeik számára, itt hozzátette azt is, hogy nem valószínű, hogy visszafogadják majd azokat, akik hazájukat szidva költöztek el a háború kitörése óta, vagy azokat, akik az ukránokat támogatták.

Elmondta azt is, hogy háborús időben cenzúrára és kemény kormányzati lépésekre van szükség, határozottnak kell lenni. Megjegyezte, hogy 

Oroszország és az Egyesült Államok jelenlegi rossz viszonya nem az oroszok és az amerikaiak konfrontációját jelenti, hanem az amerikai ideológiával való szembenézést.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az orosz elnök éves sajtótájékoztatóján Moszkvában, 2021. december 23-án (Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.