Háborúból háborúba: Izraelbe látogathat Zelenszkij

Már a jövő hét elején megtörténhet az utazás.

2023. 11. 03. 17:42
ZELENSZKIJ, Volodimir
Brüsszel, 2023. október 11. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozik a sajtó képviselõinek, amint megérkezik a NATO-tagállamok védelmi minisztereinek kétnapos tancskozására Brüsszelben 2023. október 11-én. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraeli információk szerint előrehaladott fázisban vannak az előkészületek arra, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jövő héten Izraelbe látogasson.

Zelenszkij már több mint két héttel ezelőtt felajánlotta, hogy ellátogat Izraelbe, de akkor túl korainak érezték az izraeliek, mivel a háború még viszonylag korai szakaszában volt, noha más vezetőket viszont fogadtak a világ minden tájáról.

Joav Kisch izraeli oktatási miniszter szerint Zelenszkij érkezése, valamint Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, Jichák Hercog elnökkel és más izraeli vezetőkkel készített fényképe üzenetértékű lenne a világnak. 

Azt jelezné, hogy Izrael, Ukrajna, Európa és az Egyesült Államok egységes frontja állna szemben az orosz–iráni tengellyel 

− fejtegette Kisch.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amint megérkezik a NATO-tagállamok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozására Brüsszelbe 2023. október 11-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.