Horrortörténetet írt a mesterséges intelligencia az orosz elnöknek?

Vlagyimir Putyin egy újévi mesét kért a mesterséges intelligenciától, cserébe kapott egy horrortörténetet a Gyed Moroz égő házáról.

2023. 11. 24. 19:08
PUTYIN, Vlagyimir
Vlagyivosztok, 2023. szeptember 12. Vlagyimir Putyin orosz elnök pódiumbeszélgetésen vesz részt a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum második napján, 2023. szeptember 12-én. MTI/AP/Roszkongressz Alapítvány/Vjacseszlav Viktorov Fotó: Vjacseszlav Viktorov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap megírtuk, hogy a mesterséges intelligencia szerint Putyin miatt fog kitörni a harmadik világháború mégpedig tegnap 18 óra 5 perckor. Amint a mellékelt ábra mutatja, minden időzónában elmúlt tegnap este hat óra, és eddig jele sincs az Amazon Alexája által jósolt harmadik világháborúnak. 

Ma viszont az említett orosz vezetőnek volt módja egy személyes találkozásra a mesterséges intelligenciával. Vlagyimir Putyin sokkal egyszerűbbet kért az orosz MI-től. Írjon egy újévi mesét Gyed Morozról és Sznyegorocskáról.

Gyed Moroz és Sznyegorocska együtt éltek egy házban és minden évben együtt készültek az újévet ünnepelni. Egyszer, amikor készülődtek, bekövetkezett a katasztrófa, kigyulladt a kunyhójuk. Egy ártatlan mese helyett egy ilyen vad horrort sikerült kitalálnia a mesterséges intelligenciának, amikor az orosz elnök egy újévi mesét kért tőle. Ebben ott a csapda, hogy a Vesti tudósítása ott ér véget, ahol a happy end kezdődik.

Sikerült megszerezni újabb részleteket a meséből

És ebből kiderült, hogy végül jött egy varázsló, aki eloltotta a tüzet. Vagyis, ahogy az egy rendes meséhez illik, volt happy end. 

Putyinnak mesét mondott (írt) a mesterséges intelligencia
Putyinnak mesét írt, mondott a mesterséges intelligencia (Fotó: RIA Novosztyi)

Oroszország még több pénzt költ fejlesztésre

Az elmúlt években az orosz gazdaság és a szociális szféra ágazatai másfélszeresére bővítették a mesterséges intelligenciát használó infrastruktúrát – ezt az orosz elnök jelentette be a Artificial Intelligence Journey 2023 elnevezésű nemzetközi konferencián.

Elmondta, hogy Oroszország hamarosan új stratégiát hagy jóvá a mesterséges intelligencia fejlesztésére. Az automatizálás és a mesterséges intelligencia bevezetése megteremti a polgárok jövedelmének növekedéséhez szükséges feltételeket, a komoly kompetenciákat igénylő modern munkahelyek száma, így ezáltal a magasabb szintű javadalmazás is növekedni fog.

A mesterséges intelligencia bevezetésével a tudományban, az oktatásban, az egészségügyben és életünk minden területén az emberiség új fejezetet kezd

 – hangsúlyozta az államfő. Hozzátette, hogy a tudományos munkát végző doktoranduszoknak, diákoknak és iskolásoknak hozzáférést kell kapniuk a számítástechnikai infrastruktúrához. Az államfő megjegyezte, a Kreml kész a mesterséges intelligencia területén végzett kutatás és fejlesztés további finanszírozására, feltéve, hogy azt vezető orosz vállalatok társfinanszírozzák.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Roszkongressz Alapítvány/Vjacseszlav Viktorov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.