Este 18 óra 5 perckor tényleg kitör a harmadik világháború? + videó

Elmondjuk az igazságot.

2023. 11. 23. 12:31
Forrás: Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még idén februárban lett nagyon népszerű egy, a TikTok közösségi oldalra feltöltött videó, amiben az Amazon mesterséges intelligenciáját Alexát kérdezték meg, hogy mikor kezdődik a harmadik világháború? 

 A harmadik világháború 2023. november 23-án, 18.05-kor kezdődik, amikor Oroszország támadást indít Németország ellen

 − érkezett a válasz a géptől.

Akkor is nagyot ment a videó, amit lelkesen megosztott mindenki mindenféle utánajárás nélkül. Az eredeti felvételt egyébként még 2021-ben készítette a feltöltő, az algoritmus miatt valamiért idén lett népszerű februárban.

@.kiiiiid

Alexa the Nostradamus | World War 3 starts at November 23, 2023! People be alert! #ww3 #worldwar3 #nostradamus #prediction #russia #usa #philippines

♬ original sound - KiD • Following - KiD • Following

Most, hogy a megjósolt dátum már csak pár órára van − bár nem tudni, hogy melyik időzóna szerint − ismét egyre többen beszélnek róla. 

A Newsweek ugyanakkor még az év elején megkereste az Amazont, hogy mennyire igazi a videó, és tényleg ezt válaszolja-e a mesterséges intelligencia (AI). A cég hivatalos válasza viszont az volt, hogy Alexa nem válaszol ilyeneket, és nem jósol meg ilyen eseményeket, és ők nem is tudták azóta megismételni sem ezt a választ. Érdekesség, hogyha kérdezünk valamit az AI-tól, akkor az a Bing keresőmotorja alapján állít össze egy választ.

Hivatalosan az eszköz a következőt válaszolja: 

Nem volt harmadik világháború, és lehetetlen megjósolni, hogy lesz-e ilyen háború a jövőben. Az első világháború 1914–1918 között zajlott, a második világháború pedig kitört. 1939–1945 között.

A feltöltőről érdemes tudni, hogy előszeretettel készít és készített olyan videókat, ahol hamis válaszokat ad neki a mesterséges intelligencia. Ez is egy olyan alkotása volt, amit valószínűleg viccnek szánt, ám végül túlnőtt rajta, ezért is tüntette el az internetről. Az alábbi videóban 8.13-tól látni az eredeti feltöltést:

Jelenleg tehát nem tűnik úgy, hogy kitörne a mai napon a harmadik világháború, megnyugdhatunk.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.