Kiderült, mi okozta a kárpátaljai rohamdandár katasztrófáját

Az ukrán védelmi miniszter közölt információkat az ügyben.

2023. 11. 14. 18:23
null
Kijev, 2023. november 2. A Burevij (Hurikán) ukrán rohamdandár katonái az egység frontszolgálatot megelõzõ kiképzésén egy Kijev környéki gyakorlótéren 2023. november 1-jén, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán védelmi minisztérium főfelügyelősége megvizsgálta az orosz hadsereg által a kárpátaljai 128. hegyi rohamdandár katonái elleni, egy díjátadó ünnepségen elkövetett rakétacsapás körülményeit Zaporizzsja térségében. Rusztem Umerov védelmi miniszter a Facebookon számolt be a vizsgálat eredményeiről.

Umerov leírta, hogy a katonák összegyűltek az ünnepség helyszínéül szolgáló épület udvarán, hogy átvegyék a díjakat, de figyelmen kívül hagytak minden álcázási szabályt: például több mint tíz autó parkolt a közelben.

A díjátadón a védelmi minisztérium vezetője szerint egy orosz drónt fedeztek fel az égen. A katonaságot figyelmeztették erre, ennek ellenére a díjátadó helyszínén nem alkalmaztak biztonsági intézkedéseket.

 

A védelmi minisztérium ígéretet tett a katonák haláláért felelős személyek megbüntetésére.

– Utasítom a vezérkart, hogy végezze el az egységek biztonsági protokolljainak ellenőrzését. A katonák biztonságáért felelős parancsnokokhoz fordulok: elfogadhatatlan az alapvető intézkedések figyelmen kívül hagyása – zárta gondolatait az ukrán védelmi minisztérium vezetője.

Borítókép: A Burevij (Hurikán) ukrán rohamdandár katonái (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.