Orosz–ukrán háború: Trumpot fűzné meg Zelenszkij + videó

Az ukrán elnök kijelentette, kész megvitatni az ukrajnai békekezdeményezést Donald Trumppal.

2023. 11. 22. 13:47
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. november 4. Volodimilr Zelenszkij ukrán elnök az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott kijevi sajtóértekezleten 2023. november 4-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszéljünk vele, adjuk meg neki a lehetőséget arra, hogy bemutassa béketervének lépéseit

 – fogalmazott a Fox News amerikai hírcsatornának adott interjújában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A riporter az amerikai elnökválasztás kapcsán hozta fel Donald Trumpot, aki már korábban is jelezte, képes lenne nagyon gyorsan elősegíteni a békemegállapodást

Arra a kérdésre, hogy hajlandó lenne-e Zelenszkij leülni a korábbi amerikai elnökkel, az ukrán vezető azt mondta, igen, készen áll erre. 

Persze, ha nagyon konkrét béketerve van, megoszthatja velem, igen

 – fogalmazott Zelenszkij, majd hozzátette: 

A háború lezárható, ha odaadjuk Oroszországnak Donbászt és a Krímet. Véleményem szerint azonban országunk nem áll készen egy ilyen béketervre. Ez nem béketerv

– tette hozzá.

Donald Trump már többször is hangoztatta, hogy ha ismét elnökké választanák, 24 óra alatt megoldaná az ukrajnai háborút, míg Volodimir Zelenszkij azt hangsúlyozza, hogy egyetlen olyan béketervet sem hajlandó elfogadni, amely Ukrajnát területeinek feladására kényszerítené.

Ha az az elképzelés, hogy területünk egy részét átadjuk Putyinnak, az nem a béke képlete

– fogalmazott már korábban is az ukrán elnök Trump felvetésére reagálva.

Borítókép: Volodimilr Zelenszkij ukrán elnök az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott kijevi sajtóértekezleten 2023. november 4-én (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.