Szijjártó Péter: Ez őrültség, nonszensz + videó

Magyarország szerencsés helyzetben van a média ügyében – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszer.

2023. 11. 10. 6:52
SZIJJÁRTÓ Péter
Sajtótájékoztató a Körber Hungária beruházásáról Pécsen Fotó: Kiss Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nemzetközi liberális fősodor, ahogyan látják, megpróbálja uralni a világpolitikát – jelentette ki Szijjártó Péter a Facebookra feltöltött legújabb, angol nyelvű videójában. A magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: 

Az NGO-kon keresztül próbálnak uralkodni, általában az NGO-kat a nemzetek képviselőinek tekintik, ami őrültség, úgy értem, nonszensz

– fogalmazott a tárcavezető.

Szijjártó hozzátette: a nemzetek és a társadalmak képviselői a kormányok, amelyeket az emberek választottak meg, senki sem választotta meg az NGO-kat, azoknak nincs legitimációjuk arra, hogy a nemzetek vagy az országok nevében beszéljenek. A miniszter kiemelte: látható, hogy a nemzetközi liberális fősodor uralja a nemzetközi médiát is.

Magyarországon szerencsés helyzetben vagyunk, mert a média fele Magyarországon jobboldali, konzervatív, hazafias, kereszténydemokrata, a másik fele nemzetközi liberális

– szögezte le Szijjártó Péter, aki szerint ezt a liberális fősodor diktatúrának tekinti, mert szerintük csak akkor van médiaszabadság egy országban, ha a média 99 százaléka liberális. Az olyan konzervatív és hazafias kormányoknak, mint a magyar, ezzel szemben fel kell lépnie – zárul a Facebookon közölt videó.

 

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: Kiss Dániel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.