Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Teljesen más szintre került az amerikaiak elleni terror veszélye

Az amerikaiak elleni terrortámadás veszélye teljesen másra szintre került a Közel-Keleten kirobban konfliktus miatt – jelentette ki a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) igazgatója kedden a kongresszus előtti meghallgatásán.

2023. 11. 01. 6:36
FBI Headquarters In Washington D.C.
Federal Bureau Of Investigation emblem is seen on the headquarters building in Washington D.C., United States, on October 20, 2022. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christopher Wray a Szenátus belbiztonsági bizottságának ülésén úgy fogalmazott, hogy a terrorizmus fenyegetése 2023-as év egészében magas volt, de 

a Közel-Keleten zajló háború egy amerikaiak ellen az Egyesült Államokban elkövetett támadás veszélyét teljesen más szintre emelte.

Az igazgató a legközvetlenebb veszélynek azt nevezte, hogy egyes személyek vagy kisebb csoportok ihletet kapnak az események nyomán amerikaiak ellen végrehajtott támadáshoz, ideértve belföldi erőszakos szélsőségeseket, akik külföldi terrorszervezetektől merítve a példát muszlimokat és zsidókat egyaránt célba vehetnek.

Amikor az FBI igazgatóját arról kérdezték, hogy biztonságosabb lett-e az Egyesült Államok Joe Biden elnök hivatalba lépése óta, hosszú csend után elismerte, hogy a terrorfenyegetés szintje emelkedett Biden ideje alatt − írja a Fox News amerikai televíziós hálózat. 

Szintén kedden a Fehér Ház kommunikációs koordinátora sajtótájékoztatón vitatta, hogy az izraeli hadsereg népirtásért lenne felelős. John Kirby elismerte, hogy az izraeli támadásoknak vannak civil áldozatai, de hozzátette, hogy ártatlanok meggyilkolása nem célja az izraeli katonaságnak. Egyben 

teljes tragédiának nevezte az Gázai övezetben fekvő menekülttábort ért támadást, és azt ígérte, hogy az Egyesült Államok mindent elkövet annak érdekében, hogy az izraeli hatóságok figyelmét felhívja az emberi élet tiszteletének fontosságára és a civil áldozatok számának korlátozására. 

Megjegyezte azt is, hogy az izraeliek azt a Hamászt és annak vezetőit veszik célba, amely barbár módon támadta meg országukat október 7-én.

A menekülttábort ért találattal kapcsolatban Pat Rycer, a Pentagon szóvivője úgy fogalmazott, hogy a Hamásszal ellentétben, az izraeli hadsereg akarattal nem vesz célba civileket.

Borítókép: Az FBI emblémája az ügynökség washingtoni székházának falán (Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.