Terrorgyanús illegális migránst toloncolnak ki Olaszországból

Egymás után tartóztatják le és toloncolják ki Olaszországból a terrorgyanús illegális bevándorlókat.

2023. 11. 29. 21:24
null
Lampedusa-sziget, 2023. szeptember 18. Afrikai illegális bevándorlók érkeznek Lampedusa olasz sziget Molo Favaloro kikötõjébe 2023. szeptember 18-án. Az elõzõ napon Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök megtekintette a túlzsúfolt lampedusai migránsközpontot, és meghallgatta a helyi lakosság panaszait. Von der Leyent Meloni hívta meg a helyzet súlyosságának felmérésére, ugyanis a napokban összesen több mint 10 ezer migráns érkezett a 6300 lakosú dél-olaszországi szigetre. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco Fotó: Ciro Fusco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felgyorsította az olasz kormány az agresszív és beilleszkedésre nem hajlandó, kockázati faktornak számító személyek eltávolítását. A terrorveszély elhárítása miatt továbbra is fokozott készültséggel ellenőrzik az olasz nagyvárosokat és a világhálót. 

Legfrissebb sajtóinformációk szerint újabb nemzetbiztonságra veszélyes, terrorgyanús személyt toloncoltak ki Olaszországból. Ez esetben egy 24 éves egyiptomi származású férfiról van szó, aki már korábban is ismert volt az olasz hatóságok számára több fajta bűncselekmény miatt. 

Rablás, verekedés, erőszak, kábítószer-kereskedelem elkövetéséért számos alkalommal volt dolga a Milánó környéki rendőrséggel. A közel-keleti konfliktus kirobbanása óta radikalizálódásra mutató viselkedést tanusított. 

Egy televíziós műsorban, ahol az izraeli–palesztin konfliktussal kapcsolatos véleményét kérdezték, nyíltan kijelentette:

Allahért mindannyiunknak meg kell halnia. 

A világhálón olyan videófelvételeket osztott meg, amelyeken izraeli zászlót égetett, a zsidók elleni gyűlöletre uszított. Az észak-afrikai férfi 2016-ban érkezett Olaszországba, Milánó külvárosában lakott, 2019 óta illegálisan tartózkodott az országban. Akkor ugyanis kiutasítási felszólítást kapott, de nem hagyta el az ország területét. 

Letartóztatására október 26-án került sor, amikor egy üveggel a kezében megtámadta a helyszínelő rendőröket egy parkban. 

A milánói hatóságok szerint az észak-afrikai migráns a közbiztonságra veszélyes, radikalizálódásra hajlamos személy, akinek nem áll szándékában a törvények betartása, sem az integráció. 

A milánói rendőrkapitányág rendelete szerint a kiutasított egyiptomi férfi az elkövetkező 15 évben nem léphet Olaszország területére. Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter az ügy kapcsán úgy nyilatkozott: Aki nem tartja tiszteletben a helyi szokásokat és veszélyt jelent a közbiztonságra, az ország számára, annak nincs helye Itáliában.

Borítókép: Afrikai illegális bevándorlók érkeznek Lampedusa olasz sziget Molo Favaloro kikötőjébe 2023. szeptember 18-án (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.