Brüsszel mégsem akarja kifizetni az uniós pénzeket?

A Költségvetési Ellenőrző Bizottság újabb feltételeket szabott Magyarországnak.

2023. 12. 05. 17:43
FREUND, Daniel
Budapest, 2023. május 17. Daniel Freund, az Európai Parlament Költségvetési Ellenõrzõ Bizottsága delegációjának tagja a bizottság Budapesten tett látogatása zárásaként tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájában 2023. május 17-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós Költségvetési Ellenőrző Bizottság elfogadta a 2022-re vonatkozó éves csalás elleni jelentését, amelyben értékeli az EU-ban a csalás elleni küzdelem terén tett erőfeszítéseket és az uniós források jobb védelmét.

A bizottságban megszólaltatták a vészharangokat, miután az Európai Bizottság bejelentette, hogy a fellendülési és ellenállási eszközből (RRF) felfüggesztett 6,3 milliárd eurót folyósít Magyarországnak, cserébe az Ukrajnának nyújtott segély jóváhagyásáért. 

A felfüggesztett pénzeszközöket csak akkor szabad átengedni Magyarországnak, ha a magyar kormány által elfogadott korrekciós intézkedések a gyakorlatban is hatékonynak bizonyultak

– mondják a képviselők, akik között ott van a DK-s Róna Sándor is és a hírhedt magyarellenes Daniel Freund is.

A lengyelekkel kapcsolatban megismételték aggodalmukat az igazságszolgáltatás és a médiaágazat súlyos hiányosságaira vonatkozó megállapítások miatt, és arra kérik az Európai Bizottságot, hogy csak akkor szabadítson fel forrásokat az RRF-ből, ha a jogállamiság tiszteletben tartásával kapcsolatos összes kérést teljesítették.

Borítókép: Daniel Freund, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának tagja (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.