Kázmér 2024. március 4.
logo

Elbukta bírósági ügyét, most rágalmazásért perlik Parászka Borókát 

Pataky István (Marosvásárhely)
2023.12.02. 16:30 2023.12.02. 17:54
Elbukta bírósági ügyét, most rágalmazásért perlik Parászka Borókát 

Elbukta az állítólagos bántalmazása miatt általa kezdeményezett peres ügyet Parászka Boróka marosvásárhelyi újságíró, aki a tavalyi magyar országgyűlési választások előtt azzal került a figyelem középpontjába, hogy összefüggésbe hozták a lakóhelyének közelében talált elégetett levélszavazatok ügyével.

Kiss Dénes, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa szombaton Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy több mint három év után jogerős döntés született a perben, amelyben őt bántalmazással vádolta meg a szintén a rádiónál dolgozó Parászka. Az ügyészség nem találta bizonyítottnak vádakat, így a büntetőeljárást megszüntették.

Kiss Dénes közölte: lejáratásáért és hitelrontásért rágalmazási pert indít kollégája ellen a meghurcoltatása miatt. Parászka Boróka is megerősítette közösségi oldalán az ügy ejtését. Mint írta, a fellebbezésnek helye volt, de nem élt vele, állításait viszont fenntartja. 

Tavaly tavasszal nagy politikai és sajtóvisszhangja volt a hírnek, miszerint  Marosvásárhely mellett, építési törmelékek között – egy újságnak történő olvasói bejelentés kapcsán – több, félig elégett és egy zsákba pakolt magyarországi szavazólapot találtak. Az ügy kapcsán a baloldal azonnal választási csalást kiáltott. A rendőrségi helyszíneléskor egyetlen újságíróként a magyar ellenzékhez közismerten közel álló Parászka Boróka volt jelen.

2022 júliusában Mircea Galina, a Maros megyei ügyészségi szóvivő a Maszol erdélyi portálnak kijelentette: a vizsgálatok alapján azt feltételezik, hogy az elkövető szándékosan meg akarta vezetni a közvéleményt. Mint elmondta: a szavazólapokat a postaládákból vette ki az elkövető, majd részben tönkretette azokat a megsemmisítésének szándékát keltve.

Borítókép: Parászka Boróka erdélyi újságírónő (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.