Elbukta bírósági ügyét, most rágalmazásért perlik Parászka Borókát 

A marosvásárhelyi újságíró azzal került a címlapokra, hogy lakóhelyének közelében elégetett magyarországi szavazólapokat találtak.

Parászka Boróka erdélyi újságírónő (Forrás: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elbukta az állítólagos bántalmazása miatt általa kezdeményezett peres ügyet Parászka Boróka marosvásárhelyi újságíró, aki a tavalyi magyar országgyűlési választások előtt azzal került a figyelem középpontjába, hogy összefüggésbe hozták a lakóhelyének közelében talált elégetett levélszavazatok ügyével.

Kiss Dénes, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa szombaton Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy több mint három év után jogerős döntés született a perben, amelyben őt bántalmazással vádolta meg a szintén a rádiónál dolgozó Parászka. Az ügyészség nem találta bizonyítottnak vádakat, így a büntetőeljárást megszüntették.

Kiss Dénes közölte: lejáratásáért és hitelrontásért rágalmazási pert indít kollégája ellen a meghurcoltatása miatt. Parászka Boróka is megerősítette közösségi oldalán az ügy ejtését. Mint írta, a fellebbezésnek helye volt, de nem élt vele, állításait viszont fenntartja. 

Tavaly tavasszal nagy politikai és sajtóvisszhangja volt a hírnek, miszerint  Marosvásárhely mellett, építési törmelékek között – egy újságnak történő olvasói bejelentés kapcsán – több, félig elégett és egy zsákba pakolt magyarországi szavazólapot találtak. Az ügy kapcsán a baloldal azonnal választási csalást kiáltott. A rendőrségi helyszíneléskor egyetlen újságíróként a magyar ellenzékhez közismerten közel álló Parászka Boróka volt jelen.

2022 júliusában Mircea Galina, a Maros megyei ügyészségi szóvivő a Maszol erdélyi portálnak kijelentette: a vizsgálatok alapján azt feltételezik, hogy az elkövető szándékosan meg akarta vezetni a közvéleményt. Mint elmondta: a szavazólapokat a postaládákból vette ki az elkövető, majd részben tönkretette azokat a megsemmisítésének szándékát keltve.

Borítókép: Parászka Boróka erdélyi újságírónő (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.