Hidvéghi Balázs: Lábbal tiporja a lengyel kormány a jogrendet

A lengyel események a megfélemlítésről szólnak az európai parlamenti képviselő szerint.

2023. 12. 29. 11:48
HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2019. július 16. Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szövetségesek a választópolgárok között vannak és azon politikai körökben, akik hozzájuk hasonlóan egy józanabb, emberekre odafigyelőbb, hatékonyabb Európai Uniót szeretnének ahelyett, hogy folytatnák a megosztó, ideológiákba ragadó, nem az embereket képviselő politizálást – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a KDNP európai parlamenti képviselője az ATV műsorában. 

Amit látunk, az nyílt erőszak, megfélemlítés és egy leplezetlen kísérlet arra, hogy a nyilvánosságot és a véleményszabadságot páros lábbal tiporják, és minden ellenvéleményt elhallgattassanak. Mindez jól mutatja, hogy mivé torzult mára a baloldali-liberális politika

– fogalmazott korábban a Magyar Nemzetnek Hidvéghi Balázs, hozzátéve, hogy 

egy demokratikus jogállamban ez elfogadhatatlan, minden írott és íratlan szabállyal ellenkezik, és semmiféle választási győzelem nem ad felhatalmazást ilyen gyakorlatra.

Az ATV műsorában továbbá arról is szólt a politikus: ragaszkodnak ahhoz, hogy az Európai Unió a hatályban lévő szerződések alapján működjön, ne próbálják meg azokat Brüsszelből megkerülni, és lopakodó módon gyakorlatilag átírni azokat a szabályokat, amelyek alapján működnie kellene az uniónak – tette hozzá a képviselő. 


 Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.