Így érhet véget az orosz–ukrán háború

Rodion Mirosnyik orosz külügyi megbízott szerint a tárgyalások megkezdésének feltételei akkor fognak megérni, amikor a szponzorok kimerülnek. Megjegyezte, hogy nemsokára az ukrán nép is rájön, hogy az a hatalom, amely ma Ukrajnában van, nem az ukrán hatalom.

2023. 12. 11. 11:18
null
Bahmut, 2023. december 7. Az ukrán 22. gépesített dandár egyik katonája az orosz erõkkel folytatott harcok szünetében a kelet-ukrajnai Bahmut település közelében húzódó frontvonalnál 2023. december 7-én. MTI/EPA/Maria Senovilla Fotó: Maria Senovilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az orosz–ukrán háború a kijevi bábok nyugati uraival folytatott tárgyalásokkal fog véget érni – szögezte le az STV televíziós csatornán Rodion Mirosnyik, az orosz külügyminisztérium különmegbízottja a Ria Novosztyi orosz hírügynökség beszámolója szerint. Úgy fogalmazott:

Minden bizonnyal lesznek tárgyalások, és minden összecsapás tárgyalásokkal fog végződni. De tárgyalások, természetesen nem bábokkal.

A diplomata szerint a tárgyalások megkezdésének feltételei akkor fognak megérni, amikor a szponzorok kimerülnek, és amikor a politikai ambíciók lecsillapodnak. Úgy vélte, nemsokára az ukrán nép is rájön, hogy az a hatalom, amely ma Ukrajnában van, nem az ukrán hatalom. 

Mirosnyik emlékeztetett arra, hogy a Donbászról szóló, több éve Minszkben zajló tárgyalások során Ukrajna képviselői szándékosan kerülték a kérdések megoldását.

Egyszerűen csak húzták az időt, és szemenszedett profanizációt folytattak. Órákat, órák tucatjait töltöttük azzal, hogy vesszőkről, mondatokról, lehetőségekről és minden másról vitatkoztunk

– mondta, rámutatva: ezt az időt arra használták fel, hogy felfegyverezzék Ukrajnát, majd katonai akcióba kezdjenek. 

 

Borítókép: Az ukrán 22. gépesített dandár egyik katonája az orosz erőkkel folytatott harcok szünetében a kelet-ukrajnai Bahmut település közelében húzódó frontvonalnál 2023. december 7-én (Fotó: MTI/EPA/Maria Senovilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.