Elemér 2024. február 28.
logo

Izraeli háború: a konfliktus továbbterjedésének megakadályozásáról egyeztetett az USA és Kína

Magyar Nemzet
2023.12.06. 12:44
Izraeli háború: a konfliktus továbbterjedésének megakadályozásáról egyeztetett az USA és Kína

Az Izrael és a Hamász terrorszervezet közötti háborúról egyeztettek az Egyesült Államok és Kína diplomáciai vezetői – írja a The Times of Israel izraeli napilap. 

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma szerint Antony Blinken, az USA külügyminisztere megismételte, hogy minden félnek kötelessége a konfliktus továbbterjedésének megakadályozása.

Peking közlése szerint pedig Wang Yi külügyminiszter azt hangsúlyozta, hogy a háborúval kapcsolatban a legfőbb prioritás a tűzszünet és a háború mielőbbi befejezése. 

A nagy országoknak ragaszkodniuk kell a méltányossághoz és az igazságossághoz, ragaszkodniuk kell az objektivitáshoz és a pártatlansághoz, higgadtságot és racionalitást kell tanúsítaniuk, és mindent meg kell tenniük a helyzet csillapítása és a nagyobb léptékű humanitárius katasztrófák megelőzése érdekében

 – tette hozzá Wang. 

Megismételte Peking felhívását a konfliktus kétállami megoldására, és hangsúlyozta, hogy minden, Palesztina jövőjét érintő megállapodásnak tükröznie kell a palesztin nép akaratát. 

Kína kész minden féllel együttműködni, hogy erőfeszítéseket tegyen ennek érdekében

 – mondta.

 

Borítókép: Izraeli légitámadásban megsemmisült épület romjai a Gázai övezet középső részén fekvő Deir el-Balahban 2023. december 5-én (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

 

Támadás Izrael ellen

ENSZ: A Gázai övezet lakóinak negyede egy lépésre van az éhínségtől

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.