Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Izraeli háború: rakétacsapások érték Szíriát + videók

Magyar Nemzet
2023.12.11. 16:06
Izraeli háború: rakétacsapások érték Szíriát + videók

A szíriai állami média vasárnap esti izraeli légicsapásokról számolt be a főváros, Damaszkusz környékéről. A SANA hírügynökség szerint a légvédelem ellenséges célpontokat lőtt Damaszkusz felett, és robbanások hallatszottak városszerte. 

A közlemény szerint az izraeli légierő vadászgépei a Golán-fennsík túloldaláról indították el a rakétáikat a főváros közelében lévő helyszínekre célozva. Sajtóértesülések egyébként erős robbanásokról számoltak be Damaszkusz külvárosában,

Légvédelmünk azonnal reagált az ellenséges rakétákra, melyek közül többet lelőtt, ezáltal veszteségeink csak anyagi károkra korlátozódtak

– mondta egy forrás a The Times of Israel izraeli hírportálnak. 

Izrael nem kommentálta az állítólagos légicsapásokat. Ugyanakkor a cikkben hozzáteszik, az izraeli hadsereg az elmúlt évtizedben több száz bevetést hajtott végre az Irán által támogatott terrorcsoportok ellen. Azokra a fegyverszállítmányokra támadtak, amelyekről úgy gondolták, hogy terrorszervezetekhez, köztük a Hezbollahhoz kerülhetnek.

 

Borítókép: Izraeli csapás a Gázai övezet északi részén 2023. november 14-én (Fotó: AFP/Jack Guez)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.