Karikó Katalin: Ez egy hallatlan kitüntetés + videó

Karikó úgy véli, a lényeg, hogy élvezzük a szakmánkat.

Forrás: HírTV2023. 12. 10. 18:04
null
Katalin Karikó is awarded the Nobel Prize in physiology or medicine 2023 by King Carl Gustaf of Sweden during the Nobel Prize award ceremony at the Concert Hall in Stockholm, Sweden on December 10, 2023. Photo: Claudio Bresciani / TT / Code 10090 (Photo by Claudio Bresciani / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/Claudio Bresciani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karikó Katalin az amerikai Drew Weissmannal megosztva az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseiért kapta meg az orvosi-élettani Nobel-díjat. A világhírű kutató a stockholmi díjátadó előtt nyilatkozott a Hír TV riporterének.

A magyar biokémikus többek között arról beszélt, hogy a Nobel-díj Múzeumban kiállították az egyik pipettáját.

Nagy megtiszteltetés oda tartozni, ahova ezek a legkiválóbb tudósok tartoznak. Ez egy hallatlan kitüntetés. Örülök, hogy a pipettám odakerült, de van egy másik. Nem kell izgulni amiatt hogy ez hiányozni fog.

A riporter arról kérdezte, hogy hogyan tudja átadni diákoknak, hogy tudósnak lenni legalább akkora öröm, mint ismert sportolónak.

A sporthoz némi adottság is kell ugye, de próbálom hangsúlyozni, hogy az a lényeg, hogy olyan állást vagy szakmát válasszanak, amit élveznek

– felelt a Nobel-díjas tudós.

Borítókép: Karikó Katalin átveszi a 2023. évi fiziológiai-orvosi Nobel-díjat XVI. Károly Gusztáv svéd királytól a Nobel-díj átadási ünnepségén a stockholmi Koncertteremben 2023. december 10-én (Fotó: Claudio Bresciani/TT News Agency/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.