Megérkezett a Pia ciklon, így szórakozott a kegyetlen szél a szerencsétlen repülőgéppel a birminghami repülőtéren + videó

A repülőgépek szinte oldalirányban közeledtek a kifutóhoz.

Forrás: BBC2023. 12. 22. 11:39
null
München, 2023. december 5. Parkoló repülõgép a müncheni repülõtéren 2023. december 5-én. A légi kikötõ szóvivõje közölte, ónos esõ miatt délig nem fogadnak és nem indítanak járatokat. Néhány nappal korábban az erõs havazás miatt kellett leállítani a reptér forgalmát. MTI/EPA/Szilágyi Anna Fotó: Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős károkat okozott a Pia nevű ciklon az Egyesült Királyságban, ahol óránként több mint 120 kilométeres erősségű széllökéseket tapasztaltak. 

A viharos szél kamionokat borított fel, fákat csavart ki, ehhez képest ez a repülőgép még egész jól megúszta csütörtökön. 

Az erős szél miatt néhány gép több sikertelen próbálkozás után tudott csak leszállni. A BBC cikke szerint a repülőgépek szinte oldalirányban közeledtek a kifutóhoz. Több tucat járatot töröltek országszerte, többek között a Heathrow-n, a Leeds Bradford repülőtéren és a Glasgow-i repülőtéren.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.