Edina 2024. február 26.
logo

Pánik uralkodhatott el a NATO-ban

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2023.12.06. 20:43 2023.12.06. 20:53
Pánik uralkodhatott el a NATO-ban

A NATO-főtitkár arra figyelmeztette a nyugati szövetségeseket, készüljenek fel, hogy rossz hírek érkezhetnek az ukrán frontról – számolt be a Politico brüsszeli hírportálra hivatkozva a Mandiner. A háborúknak szakaszai vannak – mondta Jens Stoltenberg az ARD német közszolgálati médiának adott interjúban.

Stoltenbergnek nem ez az első negatív megjegyzése az orosz–ukrán háború kilátásaival kapcsolatosan. A főtitkár nemrég azt nyilatkozta, Ukrajna helyzete rosszabbodhat, ha a Nyugat nem szállít több fegyvert. 

Mint ismert, Oroszország a múlt héten bejelentette, hogy növeli a hadserege méretét. Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken aláírta azt a rendeletet, amely mintegy 170 ezerrel, összesen 1,3 millióra növeli a katonák létszámát.

A Politico szerint eközben alig sikerült haladnia az ukrán katonáknak a fél éven keresztül reklámozott ukrán ellenoffenzíva alatt. Stoltenberg szerint azonban az ukránok nagy győzelmeket értek el azzal, hogy visszaszorították az orosz hadiflottát a Fekete-tengeren. 

A főtitkár az interjúban arra panaszkodott, hogy a szövetségen belül sok ország még mindig túl fontosnak tartja a nemzeti érdekeket. 

Jens Stoltenberg szerint Vlagyimir Putyin győzelme veszélyeztetné a NATO tagjait. – Minél inkább támogatjuk Ukrajnát, annál hamarabb lesz vége a háborúnak – szögezte le.

Borítókép: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár nyilatkozik a sajtó képviselőinek a NATO-tagországok külügyminisztereinek tanácskozása előtt Brüsszelben 2023. november 28-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

Háború Ukrajnában

Közeledik az ukrajnai háború kitörésének második évfordulója, reagált a kormány

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.