Teljes sokkban a gyászoló prágaiak + videó

Egyelőre még nem tudták feldolgozni a cseh főváros lakói a történteket.

2023. 12. 22. 19:23
gyertyagyújtás
A prágai Károly Egyetem Bölcsésztudományi Karán történt lövöldözésben legalább 15 ember meghalt. Csehország, Prága 2023.12.22 Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyszíni riportban számolt be az Origó arról, hogy érzik magukat a prágaiak a tegnapi mészárlás után. Mint írja a lap, a gyászolók kisírt szemmel álltak a megemlékezés helyszínén, ahova mécseseket és virágokat is elhelyeztek.

Volt, aki úgy nyilatkozott, hogy 

nagyon megrázott minket ez a tragédia, mivel teljesen váratlan volt számunkra, hogy ilyen itt megtörténhet. Nagyon ijesztő, hogy az általad ismert szaktársak, barátok ilyen helyzetbe kerültek. Még csak belegondolni is szörnyű, hogy mindez akár velem is megtörténhetett volna…

A fiatal lány nem tudta folytatni, zokogásban tört ki.

Voltak, akik egymás nyakába borulva sírtak, és gyászolták az áldozatokat. Édesanyák, édesapák, fiatalok és gyermekek egyaránt kifejezték együttérzésüket azokért az áldozatokért, akik meghaltak az értelmetlen mészárlásban.

A helyszíni tudósító arról írt, hogy amikor péntek hajnalban Prágába értek, még tartott a helyszínelés, és sokan megálltak az egyetem mellett, de a rendőrök senkit nem engedtek az épülethez.

Találkoztak olyannal is, aki mindössze 200 méterre dolgozik a merénylet helyszínétől:

Nem hallottam semmit, be voltak zárva az ablakok, de amikor kimentem az utcára és hazaindultam, egyszerűen szörnyen éreztem magam, gondolataim a családommal és rokonaimmal és szeretteimmel voltak…

A tragédiát Prága és Csehország nehezen dolgozza fel.

Borítókép: A prágai Károly Egyetem Bölcsésztudományi Karán történt lövöldözésben legkevesebb 15 ember meghalt (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.