Bombariadó követte a prágai mészárlást + videó

Röviddel azután, hogy egy férfi meggyilkolt 14 embert a prágai Károly Egyetem egyik épületénél és megsebesített több tucat fiatalt, egy másik férfi gránáttal a kezében fenyegetőzött az utcán péntek este. A közeli kávézókban, éttermekben a földön fekve várták az emberek, hogy a rendőrség különleges egységei megmentsék őket.

2023. 12. 23. 9:42
IMG_5343
A prágai Károly Egyetem Bölcsésztudományi Karán történt lövöldözésben legalább 15 ember meghalt. Csehország, Prága 2023.12.22 Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig telt el 24 óra az egész Európát megrendítő prágai tömeggyilkosság után, a cseh rendőrség péntek este bejelentette, hogy egy férfi egy gránáttal a kezében fenyegetőzött a Pavlova téren. A közösségi odalakon olyan videók terjednek, amelyek tanúsága szerint a közeli kávézókban és éttermekben a földön fekvő emberek igyekeztek úrrá lenni a pánikon.

A rendőrség később közölte, hogy egy játék gránát volt a fent említett férfi kezében.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Prága egy nap alatt teljesen megváltozott, miután az egyetem egyik diákja csütörtök délután tüzet nyitott a filozófiai kar belvárosban található főépületében. A lövöldözésben a merénylő is életét vesztette, de egyelőre nem világos, hogy öngyilkos lett vagy a rendőrök lőtték agyon – vele együtt 15 ember vesztette életét. A merényletsorozatban 25-en megsebesültek, tízen közülük súlyosan. A CT cseh közszolgálati televízió a különböző kórházakra hivatkozva azt közölte, hogy a sebesültek állapota stabil.

IMG_5333
Fotó: Csudai Sándor

Azok után, ami Ukrajnában, Gázában történt, ahol mindennap emberek halnak meg, még ez is. Húszpercnyire dolgozom innen, és ismerem ezt a helyet, de a saját szememmel akartam meggyőződni arról, hogy milyen érzés ez a látvány. Teljesen megváltoztatja a világról alkotott felfogásodat ez az egész

– mesélte még éjszaka stábunknak az egyik környékbeli fiatal.

Az egyik orosz diáklány, aki ukrán barátaival gyászol, a helyszínen nyilatkozott lapunknak:

Teljesen meg vagyunk döbbenve. Öt percre lakunk innen, egész nap rendőrségi szirénákat és mentőautók hangját hallottunk, tele volt a helyszín rendőrökkel két-három óra környékére. Egész nap a híreket néztük. Most sírunk, és gyertyákkal a kezünkben szeretnénk megemlékezni erről a szívszaggató eseményről.

gyertyagyújtás
Fotó: Csudai Sándor

Borítókép: Rendőrök biztosítják a prágai Károly Egyetem Bölcsésztudományi Karának épületét és környékét (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.