Újabb terroristagyanús migránsokat fogtak a rendőrök

Egymás után tartóztatja le az olasz rendőrség a radikalizálódásra hajlamos, terroristagyanús személyeket. A fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően Olaszországban mindeddig még nem került sor katasztrófára, a rendőröknek sikerült időben ártalmatlanítani több, a nemzetbiztonságra veszélyes személyt.

2023. 12. 04. 18:24
null
Gran Tarajal, 2023. november 23. Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura szigetén, Gran Tarajal kikötõjében 2023. november 23-án, miután egy hajó 82 migránst vett fedélzetre a szigettõl mintegy 120 kilométerre. MTI/EPA/EFE/Carlos de Saa Fotó: Carlos de Saa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóinformációk szerint hétfő hajnalban újabb terrorgyanús személyeket tartóztatott le az olasz rendőrség. A kockázati tényezőnek minősülő két pakisztáni férfi az észak-olaszországi Bresciában élt. 

Úgy tudni, a dzsihádra vonatkozó tartalmakat osztottak meg a világhálón és felkelésre buzdították a követőiket. A nyomozások szerint a pakisztáni származású férfiak az al-Kaida terrorszervezettel és egyéb más szervezetekkel álltak kapcsolatban. 

A hatóságok 2022 októbere óta tartották megfigyelés alatt a két terrorgyanús pakisztáni férfit. 

Az olaszokat aggasztja az Európában egyre terjedő terrorveszély. Joggal, hiszen hétről hétre valamilyen terrortámadás rázza meg a kontinenst. Legutóbb Párizsban történt mészárlás.

Minden jel arra utal, hogy Olaszországban is egyre inkább növekszik az európaiak iránti gyűlölet a bevándorlók körében. A Mediaset csatornán közzétett televíziós műsorban foglalkoztak a párizsi terrortámadással, ahol rejtett kamerafelvételekkel megörökített képsorokat mutattak be. Ennek kapcsán Olaszországban élő bevándorlókat kérdeztek meg a franciaországi támadásról.

Egy szenegáli migráns úgy fogalmazott, örül a francia vérengzésnek, az elkövető jól tette, hogy végzett a francia férfival, reméli legközelebb legalább tíz személyt sikerül megölnie.

A megkérdezett afrikai férfiak kijelentették, utálják a fehéreket, többre tartják magukat az olaszoknál, és az a céljuk, hogy mihamarabb átvegyék az ország irányítását.

Borítókép: Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/EFE/Carlos de Saa)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.