Áradások Franciaország északi részén – szörnyű állapotok uralkodnak

Pas-de-Calais területét szinte teljesen ellepte az ár, többeknek el kellett hagyniuk otthonukat.

Forrás: 20 Minutes, Le Figaro2024. 01. 05. 19:08
null
Saint-Léonard, 2023. november 7. A heves esõzések által elöntött utcák egyike az észak-franciaországi Saint-Léonardban 2023. november 7-én. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Franciaországban, Pas-de-Calais megyében folyók tucatjainál helyezték érvénybe a másodfokú riasztást. Kedd óta viszont vörös riasztást adtak ki az Aa folyó térségére, amely az Északi-tengerbe torkollik. Tízezernél is több háztartás maradt áram nélkül – tudósít a 20 Minutes francia hírportál.

 

Egyéb területeken is áradások vannak: Ardennek, Meuse, Moselle, Meurthe-et-Moselle, Nord és Finistère megyékben is a narancssárga riasztás érvényesül. Itt a Laita folyó lépett ki a medréből.

Ennek a második katasztrófának arra kell vezetnie, hogy a legmagasabb szintű mozgósítást kezdeményezzük a polgármesterek, a közösségek közötti testületek elnökei és a végrehajtó hatalom között

nyilatkozta David Lisnard, Cannes polgármestere, aki szerint az áradások rávilágítottak, hogy országszerte rengeteg gátat kell karbantartani.

Borítókép: Árvíz a heves esőzések után Észak-Franciaországban (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.