Kitalálták, mi legyen az utasszállító repülővel, amely már jó ideje vesztegel egy búzamezőn

Ideiglenes megoldást már sikerült találni, remélhetőleg a végleges sincs nagyon messze.

Forrás: Aeropilot2024. 01. 17. 12:28
null
Russian investigators stand next to an Ural Airlines Airbus A320 passenger plane following its emergency landing in a field near the village of Kamenka, Novosibirsk region, on September 12, 2023. A Russian passenger Airbus A320 flying from the Black Sea resort of Sochi to the Siberian city of Omsk, with 167 people on board, made an emergency landing in an open Siberian field on September 12. Russia's aviation has been hard hit by Western sanctions over Moscow's Ukraine offensive. (Photo by Vladimir NIKOLAYEV / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani az Ural Airlines egyik pilótája egy Airbus A320-assal egy búzatáblán Oroszországban még tavaly szeptemberben, mert a személyzet aggódott, hogy a repülőgép üzemanyaghiány miatt nem jut el a novoszibirszki repülőtérre.

A szerencsétlenül járt A320-as repülőgép történetét aztán eléggé felkapta a világsajtó, mindenki azon tanakodott, hogy hogyan lehetne elszállítani az utasszállítót a mezőről. Felmerült, hogy egyszerűen csak felszáll onnan – nem tudott –, ahogy az is, hogy kiemelik a helyszínről egy daruval, azonban ehhez túl laza a talaj. A harmadik az, hogy szétszerelik a gépet, és alkatrésznek használják majd. 

Az Ural Airlines gépe tehát a mai napig a helyszínen van Novoszibirszk mellett, mivel még nem sikerült bombabiztos megoldást találni.

Az Aerotimes viszont most arról ír: január 9-én az oroszországi Ubinszkij körzet vezetője, Oleg Konyuk arról beszélt, hogy az Ural Airlines bérleti szerződést kötött a mező tulajdonosával, amely szerint egy évre bérlik azt a helyet, ahol az elakadt repülőgép fekszik, és ez az időtartam meghosszabbítható.

A megállapodás jelenleg 2024 szeptemberéig szól, és a légitársaság több mint 11 ezer dollárt, azaz csaknem négymillió forintot fizet a terület tulajdonosának.

 

Borítókép: A pórul járt utasszállító (Fotó: AFP/Vladimir Nikolayev)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.