Külügyminiszterek pankrációja

„Legszívesebben odamennél és orrba vágnád a tárgyalópartneredet” – mondta az ukrán külügyminiszter Szergej Lavrovról.

Forrás: Reuters2024. 01. 16. 12:47
null
TURKEY-UKRAINE-RUSSIA-DIPLOMACY-CONFLICT Fotó: CEM OZDEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy hétfőn nyilvánosságra hozott interjúban elmondta, hogy voltak olyan pillanatok, amikor a moszkvai invázió kezdeti szakaszában folytatott tárgyalások során késztetést érzett arra, hogy megüsse orosz kollégáját, Szergej Lavrovot – szemlézte a Reuters.

A legnehezebb tárgyalások azok, amelyek során egyszerűen úgy érzed, hogy legszívesebben odamennél és orrba vágnád a tárgyalópartneredet, de valójában nem teheted meg… És elmondhatom, hogy ez két-három alkalommal fordult elő. Az egyik alkalom Lavrovval volt (a törökországi Antalya üdülőhelyen) 2022 tavaszán

Ezeken a tárgyalásokon nem született megállapodás, és azóta nem is folytak tárgyalások. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasítja a tárgyalásokat Moszkvával mindaddig, amíg az orosz csapatok nem vonulnak ki Ukrajna jelenleg általuk birtokolt, valamivel kevesebb mint húsz százalékáról – hívta fel a figyelmet a Reuters.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (Fotó: AFP/Török külügyminisztérium/Cem Ozdel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.