Orosz–ukrán háború: ezeket a városokat veszítheti el Ukrajna

Ukrajna veszteségei tovább nőnek az orosz–ukrán háborúban. A konfliktus várható kimenetelét vázolta fel Scott Ritter katonai szakértő.

Forrás: Ria Novosztyi2024. 01. 27. 19:45
ZELENSZKIJ, Volodimir
Avgyijivka, 2023. december 29. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) látogatást tesz a frontvonalon fekvõ kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erõk hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna elveszítheti újabb négy város – Odessza, Mikolajiv, Harkiv és Dnyipropetrovszk – felett az ellenőrzést, ami azt jelenti, hogy ezek a települések Oroszországhoz fognak tartozni a háború után – idézte Scott Ritter, az amerikai katonai hírszerzés volt tisztjének a Szabadság ítélete nevű YouTube-csatornának adott interjúját a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A videóban elhangzott, hogy ha nem lesz békekötés, akkor az orosz csapatok egészen a lengyel határig is eljuthatnak a háborúban. A szakértő véleménye szerint az ukrán fegyveres erők utolsó tartalékaikat élik fel, és már most látszódik, hogy az orosz–ukrán háborút elvesztették. 

Véleményét azzal támasztotta alá, hogy  miután a nyári ukrán ellentámadás kudarcba fulladt, az orosz csapatok újabb előnyre tettek szert. A szakértő arra hivatkozott, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter december végén arról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt, hogy a fegyveres erők teljes mértékben felszabadították Marjinka területét. Továbbá orosz ejtőernyősök fontos állásokat foglaltak el a Zaporizzsjai területen, megtisztítva ezzel az ukrán katonai erőktől. 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) látogatást tesz a frontvonalon fekvő kelet-ukrajnai Avgyijivkában (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.