Így ér véget az orosz–ukrán háború a Pentagon egykori tanácsadója szerint

Washington egy olyan világgal néz szembe, amelyet nem ismer és nem ért.

2024. 01. 20. 19:55
KIPER, Oleh
Odessza, 2024. január 17. Kiégett autók roncsa egy éjszakai orosz dróntámadás helyszínén, a dél-ukrajnai Odesszában 2024. január 17-én. Az ukrán légierõ közölte, hogy húsz orosz harci drónból 19-et megsemmisített, köztük egyet Odesszában. Oleh Kiper, Odessza megye kormányzója szerint ahol három ember megsebesült a fekete-tengeri kikötõvárosban. MTI/EPA/Ihor Hora Fotó: Ihor Hora
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Douglas Macgregor nyugalmazott amerikai ezredes, a Pentagon egykori tanácsadója a közösségi oldalán egy bejegyzésben írt arról, hogy hogyan érhet véget az orosz–ukrán háború. A katonai szakértő azt is megjegyezte, hogy a világnak hova kell szegeznie a tekintetét a háború után.

 

Az ukrajnai háború Ukrajna és az Egyesült Államok katasztrofális vereségével végződik. A közel-keleti háború még csak most kezdődik, és nem ér véget, amikor az izraeli állam úgy dönt, hogy abbahagyja a harcot

– fogalmazott a nyugalmazott ezredes. Douglas Macgregor szerint Washington egy olyan világgal néz szembe, amelyet nem ismer és nem ért.

A Pentagon volt tanácsadója egy másik posztban arról írt, hogy nem Joe Biden elnök az igazi főnök az Egyesült Államokban.

Tisztázzunk valamit, Joe Biden nem irányít semmit. Biden azt mondja, írja alá, amit mondanak neki, vagy írják alá. Ki a felelős? Blinken, Mayorkis, Merrick Garland, Chris Wray, Sullivan?? Bárki is az, ők adományozóknak dolgoznak, nem neked

– üzente az amerikaiaknak Douglas Macgregor.

Borítókép: Kiégett autók roncsa egy éjszakai orosz dróntámadás helyszínén, a dél-ukrajnai Odesszában (Fotó: MTI/EPA/Ihor Hora)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.