Orosz–ukrán háború: Putyin miatt már kezet fogni sem lehet? + videó

A háborúhoz való hozzáállása miatt utasította el a lengyel sakkozó az orosz partnerét.

2024. 01. 04. 18:27
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. december 7. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) felszólal a VTB Bank "Oroszország hív!" nevû befektetési fórumán Moszkvában 2023. december 7-én. MTI/AP/Pool/Kreml/Sergei Guneyev Fotó: Sergei Guneyev
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háború és a harcos gondolkodás már lassan mindent és mindenkit átitat. Jan-Krzysztof Duda lengyel sakknagymester nem volt hajlandó kezet fogni Denisz Hiszmatullin orosz nagymesterrel a gyorssakk-világbajnokságon – írja a B92 szerb hírportál. 

A portál közlése szerint Hiszmatullin Vlagyimir Putyin orosz elnök lelkes támogatója az Ukrajna elleni háborúban, és önkéntesként többször meglátogatta az orosz hadsereg állásait. Az orosz sakkozót a nemzetközi versenyeken való részvételtől ennek ellenére nem tiltották el, de Duda tiltakozásképpen nem volt hajlandó kezet fogni vele az említett játszma előtt.

A két sakkozó összecsapása végül döntetlennel végződött. Duda egyébként a 10. helyet szerezte meg a villám-világbajnokságon, de az orosz elleni játszma előtti viselkedéséről többet cikkezett a sajtó, mint magáról az eredményéről, amely így néz ki: tíz győzelem, hét döntetlen és négy vereség. A verseny után Magnus Carlsen lett a világbajnok.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) felszólal a VTB Bank „Oroszország hív!” nevű befektetési fórumán Moszkvában 2023. december 7-én. (Fotó: MTI/AP/Pool/Kreml/Sergei Guneyev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.