Személyesen ismerné meg a magyar álláspontot a luxemburgi miniszterelnök

Luc Frieden hamarosan Budapestre érkezik – erősítette meg Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke.

Forrás: Mandiner2024. 01. 17. 14:02
FRIEDEN, Luc
Brüsszel, 2023. december 14. Luc Frieden luxemburgi miniszterelnök a sajtó képviselõinek nyilatkozik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek kétnapos tanácskozása elõtt az Európai Tanács brüsszeli épületében 2023. december 14-én. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország Európa-pártibb, mint azt néha gondoljuk, és szerintem támogatnunk kell az eltérő nézeteket, hogy elérhessük a közös célt” – idézte a Mandiner Luxemburg nemrég megválasztott miniszterelnökének, Luc Friedennek a Politico brüsszeli hírportálnak adott interjúját. Miközben az Európai Parlamentben épp Orbán-fóbiás napokat tartottak, az Európai Bizottságot például perelné a Momentum közreműködésével Verhofstadt és társai, mert a testület többévnyi tárgyalás után részleges megegyezést kötött Magyarországgal,

Frieden olyan, Brüsszel környékén meglepő dolgokat mondott, mint hogy beszélgetni kell Orbán Viktorral, és megismerni a magyar álláspontot.

A luxemburgi miniszterelnök meggyőződése, hogy ha valaki nem ért egyet bizonyos politikákkal, akkor meg kell próbálni megérteni, miként jutott erre. Frieden ezért azt fontolgatja, hogy a következő hónapokban Magyarországra látogatna, hogy jobban megértse a magyar álláspontot.

A Mandiner megkeresésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette,

valóban, a magyar és a luxemburgi miniszterelnök Párizsban, Jacques Delors gyászszertartásán beszélgettek egymással, és megállapodtak abban, hogy hamarosan újra találkoznak.

 

Borítókép: Luc Frieden luxemburgi miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)


 


 


 

 

 

nyilatkozta a POLITICO brüsszeli lapnak Luxemburg nemrég megválasztott miniszterelnöke, az Európai Néppárthoz tartozó Keresztényszociális Néppártban politizáló Luc Frieden. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.