Jemeni húszik célba vették a Torm Thor üzemanyag-tartályhajót az Ádeni-öbölben

A húszik célba vették az MV Torm Thor nevű, amerikai zászló alatt közlekedő, amerikai tulajdonú és üzemeltetésű olajszállító tartályhajót az Ádeni-öbölben – közölte vasárnap az Iránnal szövetséges csoport katonai szóvivője, Yahya Sarea, miközben a fegyveresek továbbra is támadják a hajózási útvonalakat, szolidaritást vállalva a gázai palesztinokkal.

Forrás: Reuters2024. 02. 25. 7:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoport „számos megfelelő tengeri rakétával” vette célba a tartályhajót – tette hozzá a katonai szóvivő, írja a Reuters.

 

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (Centcom) közölte, hogy az USS Mason irányított rakétás romboló szombaton lelőtt egy hajó ellen indított ballisztikus rakétát, amelyet a jemeni húszik által ellenőrzött területekről indítottak az Ádeni-öbölbe, és amely valószínűleg a tankert vette célba.

Sem a USS Mason, sem az MV Torm Thor nem sérült meg, és sebesültje sincs a támadásnak – tette hozzá a Centcom közleményében.

 

A Jemen legnépesebb részeit ellenőrző húszik november 19. óta robbanó drónokat és rakétákat lőnek kereskedelmi hajókra, tiltakozásul Izrael gázai katonai műveletei ellen. 

Borítókép: Jemeni síita húszi felkelők (Fotó: MTI/AP/Osamah Abdulrahman)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.