Baden-Württenberg pályaudvarain tombol az erőszak

2023-ban drasztikusan nőtt az erőszak Baden-Würtenberg tartomány pályaudvarain. Az elkövetők többsége nem német állampolgár. Martin Hess, az Alternatíva Németországért párt politikusa a jelenlegi migrációs politikától való elfordulásban látja a megoldást.

2024. 02. 29. 19:58
Fotó: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon ellentmondásos, hogy a polgárokat a mobilitási átmenet részeként tömegközlekedésre, így vonatra akarják kényszeríteni, de nem tudják vagy nem akarják garantálni a biztonságukat– jelentette ki Martin Hess, az Alternatíva Németországért (AfD) párt képviselője a Junge Freiheit című német lapnak. A politikus annak kapcsán nyilatkozott, hogy drasztikusan nőtt a Baden-Württemberg tartomány vasútállomásainak területén elkövetett bűncselekmények száma.

A szövetségi kormány által Hess megkeresésére közölt adatokból kitűnik, hogy az erőszakos bűncselekmények száma hat, a szexuális abúzusok mértéke 22, míg a lopás 30 százalékkal emelkedett 2022-höz képest a múlt évben. Az esetek száma meghaladta a 13 ezret. 

A legmagasabb a vagyon elleni bűncselekmények, vagyis a lopások aránya volt. Számuk önmagában több mint 4800-at tett ki, annak ellenére, hogy ez az egyetlen bűncselekménycsoport, ahol csökkenő tendencia látható. 2022-höz képest egynegyedével kevesebb lopás történt.

Az azonosított elkövetők 52 százaléka más országból érkezett, de 8300 esetben az elkövető személye ismeretlen. Az azonosított gyanúsítottak túlnyomórészt muszlim országból vagy Afrikából származtak. Az erőszakos bűncselekmények esetében a legtöbb elkövető szír, 74 fő török, míg 69 fő algériai származású volt. A többi bűncselekménytípusnál is ez az arány rajzolódott ki, egyedül a lopások esetében tért el, ott a legmagasabb számban ukránok követték el a bűncselekményeket. 

A legtöbb szexuális, kábítószerhez, fegyverhez kapcsolódó és tulajdon elleni bűncselekményt Mannheimben követték el, míg a tartományi főváros, Stuttgart pályaudvarán az erőszakos cselekmények száma volt a legmagasabb Baden-Württenbergben.

A pályaudvarok ma már olyan helyek, ahol a bűnözés elfogadhatatlan szintet ért el

 – nyilatkozta az Alternatíva Németországért politikusa. 

Véleménye szerint Nancy Faeser szociáldemokrata belügyminiszter erről nem vesz tudomást és nem teszi elsődlegessé annak megoldását.

A fokozódó erőszak másik oka

az ellenőrizetlen bevándorlás, amelyet az AfD évek óta masszívan bírál

– tette hozzá a képviselő. 

A tragikus helyzet megoldása a jelenlegi katasztrofális migrációs politikától való elfordulás lenne – szögezte le.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.