Barack Obama utasíthatta a CIA-t arra, hogy kémkedjen Donald Trump ellen

Új információk láttak napvilágot arról, hogy Barack Obama és az egykori demokrata kormányzata hogyan utasíthatta arra már 2016 előtt a hírszerző szerveket, hogy kémkedjenek Donald Trump csapata ellen. Az erről szóló szigorúan titkos Obama-dosszié eltűnt, miután Donald Trump republikánus elnök feloldotta annak titkosítását. Széles körben elterjedt az az elmélet az Egyesült Államokban, hogy 2022-ben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ezen dokumentumokat keresve tartott házkutatást az egykori republikánus elnöknél.

2024. 02. 16. 8:54
Barack Obama Campaigns With Joe Biden In Michigan 3 Days Ahead Of Election
DETROIT, MI - OCTOBER 31: Former President Barack Obama speaks during a drive-in campaign rally with Democratic presidential nominee Joe Biden at Belle Isle on October 31, 2020 in Detroit, Michigan. Biden is campaigning with Obama on Saturday in Michigan, a battleground state that President Donald Trump narrowly won in 2016. Drew Angerer/Getty Images/AFP (Photo by Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2023-ban John Durham különleges ügyész arra a következtetésre jutott, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) 2016. július végén nem kellett volna megindítania a vizsgálatot Donald Trump volt amerikai elnökkel és az állítólagos orosz beavatkozással kapcsolatban. Durham egy alapos vizsgált utána arra a következtetésre jutott, hogy mindezt Hillary Clinton és körének boszorkányhájában főzték ki, tehát mindössze fikció volt Trump lejáratásának ügyében. Most több forrás is azt állítja, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és az Egyesült Államok hírszerző közössége már jóval 2016 nyara előtt törvénytelenül mozgósította a külföldi hírszerző ügynökségeket, hogy Trump tanácsadóit célba vegyék. 

Mint kiderül, Donald Trump feloldotta a dokumentumok titkosítását, és az ezzel kapcsolatos Obama-dossziénak az eltűnése lehetett az oka annak, hogy 2022 augusztusában házkutatást tartott az FBI Trump floridai otthonánál. 

TRUMP, Donald
A kezdetektől fogva elképesztő méretű boszorkányüldözés zajlik Donald Trump ellen. Fotó: Alex Brandon

A szigorúan titkos dokumentumokból a források állítása szerint kiderül, hogy hogyan állították elő az Oroszország-összeesküvést, miszerint az oroszok nyerték meg Trumpnak a 2016-os választást. A források szerint az amerikai kormány kezdeményezte és felkérte az Öt Szem, vagyis az angolszász nemzetek hírszerző ügynökségeit, hogy kémkedjenek Trump 26 társa ellen. Ez példátlan illegális kémkedés, és törvénytelen választási beavatkozási kísérletnek minősül.

Az ügyről beszámoló újságíró szerint széles körben elterjedt az a spekuláció, hogy a dosszié volt az oka a Trump-házkutatásnak.

Az új információkat közlő újságírók 2022-ben részt vettek a Twitter-akták című leleplező cikksorozat közzétételében, amely részletezte, hogy a közösségi médiaóriás korábbi vezetősége hogyan próbálta elhallgattatni az ellentmondásos hangokat és elnyomni az olyan híreket, mint például a New York Post leleplező anyaga Hunter Biden laptopjáról és a Biden család sötét ügyleteiről.

A szavazók közel fele valószínűnek tartja, hogy Bident leváltják jelöltként

Az amerikai választók közel fele valószínűnek tartja, hogy Joe Biden elnököt egészségi állapota miatt leváltják a demokraták jelöltjeként – derül ki a Monmouth Egyetem új közvélemény-kutatásából. A Biden életkorával és szellemi állóképességével kapcsolatos kérdések felerősödtek, mióta a múlt héten nyilvánosságra hozták Robert Hur különleges ügyész jelentését, amely Biden memóriáját gyengének minősítette.

Borítókép: Barack Obama volt amerikai elnök (Fotó: AFP/Getty Images/Drew Angerer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.