Biden dühös a sajtóra + videó

A Fehér Háznak nem tetszik, hogy az újságírók a korát és a mentális állapotát firtatják – árulta el a New York Times kiadója. A tényekkel azonban nehéz vitatkozni: Biden a szellemi hanyatlás jeleit mutatja.

2024. 02. 20. 8:53
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 7. Joe Biden amerikai elnök az elnöki helikopter elõtt, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévõ birtokán töltött hétvége után visszatér a washingtoni Fehér Házba 2023. augusztus 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül dühös a Fehér Ház, amiért még a baloldali sajtó is Joe Biden amerikai elnök koráról és népszerűtlenségéről cikkezik – árulta el egy interjúban a New York Times amerikai lap kiadója, A.G. Sulzberger.

BIDEN, Joe
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Történelmileg a legnépszerűtlenebb hivatalban lévő [elnök], és ő a legidősebb férfi, aki valaha is betöltötte ezt a tisztséget. Mindkét tényről részletesen beszámoltunk, és a Fehér Ház rendkívül feldúlt volt emiatt

– idézi Sulzberger szavait a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A baloldali lapkiadó persze nem látja ugyanolyan fontosságúnak Biden korát, mint Donald Trump volt elnök „jogi problémáit”.

Ezek különbözőek. De mindkettő igaz, és a nyilvánosságnak mindkettőről tudnia kell. És ha az egyik oldalt felnagyítod, vagy a másikat lekicsinyled, akkor hosszú távon egyik félnek sincs oka megbízni benned

– mutatott rá Sulzberger.

Biden az elmúlt hónapokban több alkalommal csinált magából bohócot a nagy nyilvánosság előtt, így a republikánusok már régóta kongatták a vészharangot az elnök alkalmasságával kapcsolatban.

Az államfő korával és szellemi hanyatlásával kapcsolatos kérdések akkor kerültek a fősodratú médiában is az érdeklődés középpontjába, amikor a minap Robert Hur, a Biden dokumentumkezelési ügyét vizsgáló különleges ügyész jelentésében azt írta, hogy részben a „jelentősen korlátozott memóriája” miatt nem emel vádat az elnök ellen – idézi fel a Breitbart amerikai hírportál.

A jelentésre reagálva az elnök dühösen kikérte magának a memóriája állapotával kapcsolatos vádakat, azonban a nemzetközi sajtó képviselői előtt is hozta a formáját: Mexikó elnökének nevezte Abdul Fattah al-Sziszi egyiptomi vezetőt.

Az elnök baklövései a jelek szerint a választók számára sem maradnak észrevétlenek. Az ABC News amerikai hírtelevízió felméréséből az derül ki, hogy a független szavazók 91 százaléka és a demokraták 73 százaléka is aggódik az elnök szellemi hanyatlása miatt.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.