Biden látszatra sem elnök

Amikor a választókat a Joe Biden amerikai elnök által elért eredményekről kérdezik, egyet sem tudnak megnevezni, és kifogásolják, hogy egyáltalán nem testesíti meg azt, amit egy államfőtől elvárnak.

2024. 02. 10. 7:28
BIDEN, Joe
Washington, 2023. november 20. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond, miután ünnepélyesen megkegyelmezett a két hálaadásnapi pulyka egyikének a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánál 2023. november 20-án. Joe Biden, Egyesült Államok legidõsebb hivatalban lévõ elnöke ezen a napon ünnepli 81. születésnapját. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden láthatatlan, nem testesíti meg azt, amit az amerikaiak elvárnak egy elnöktől – írja a The Wall Street Journal amerikai napilap. Biden nem épített ki olyan kapcsolatot a választókkal, mint például elődje, Donald Trump. Jóval kevesebb sajtótájékoztatót tart, mint elődei, kevesebb interjút ad, és gyakran egészen durván bánik az újságírókkal, például csendre inti vagy egyszerűen kivezetteti őket.

Amikor viszont látható, akkor sem azt a képet mutatja, amit az amerikaiak látni szeretnének a vezetőjükről. 81 évével ő a legidősebb hivatalban lévő elnök, ami önmagában nem lenne probléma, de az elmúlt hónapokban hibát hibára halmoz és folyamatosan bolondot csinál magából a nyilvános szereplései során. A választók pedig nem vakok.

Jó kognitív képességekkel kell rendelkeznie annak, aki az ország legmagasabb pozícióját, a világ egyik leghatalmasabb pozícióját tölti be. Nem akarok idősellenes lenni, vagy bármi ilyesmi, de úgy tűnik, hogy a szellemi képességei hanyatlanak

− fogalmazta meg valószínűleg sokuk véleményét egy arizonai villanyszerelő.

Biden szellemi képességei azután kerültek ismét előtérbe, hogy a minősített dokumentumok hanyag kezelésével kapcsolatos ügyben részben a kora és feledékenysége miatt nem emelt vádat az illetékes különleges ügyész.

Az elnök dühösen reagált a memóriája állapotával kapcsolatos vádra, azonban a nemzetközi sajtó képviselői előtt is hozta a formáját: Mexikó elnökének nevezte Abdul Fattah al-Sziszi egyiptomi vezetőt.

Bármilyen állapotban van is Biden memóriája, sokat elárul, hogy az igazságügyi minisztériumnak nem volt jobb érve arra, hogy ne emeljen vádat, mint hogy nyilvánosságra hozza az ezzel kapcsolatos megállapításokat − írja a Breitbart amerikai hírportál. Egy hasonló ügyben Donald Trump volt elnök ellen vádat emeltek.

A szavazók már a legutóbbi baklövései előtt is kételkedtek Biden képességeiben. A Wall Street Journal decemberi felmérése szerint, amikor arra kérték őket, hogy hasonlítsák össze a két valószínűsíthető elnökjelöltet, mindössze 14 százalék mondta, hogy Biden rendelkezik a jobb fizikai állóképességgel ahhoz, hogy elnök legyen, míg 48 százalék Trumpot választotta. Csak 29 százalékuk szerint alkalmasabb Biden mentálisanaz elnöki tisztség betöltésére, míg 45 százalékuk inkább Trumpnak szavazna bizalmat.

Sokan elégedetlenek a gazdaság helyzetével, Bident pedig nem tartják elég kompetensnek, hogy kivezesse az Egyesült Államokat a jelenlegi állapotból.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.